2024.05.03.

Sub_Bar

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2016.11.24.
díjak, díjátadó, hír, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az innovatív technológiák, az aktuális trendek, a digitális társadalom kihívásaira adott válaszok bemutatása és megvitatása került terítékre az idei MUZEUM@DIGIT konferencián, amelynek a Magyar Nemzeti Múzeum adott otthont a héten.
AVICOM F@IMP 2.0 díjátadó
A rendezvényen a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolatára, a névterekre és a digitálisan keletkező kulturális örökségre helyezték a hangsúlyt, emellett állandóan megújuló, visszatérő témákról, például a digitális múzeumi megoldásokról és az aggregációkról is hallhattak a résztvevők.

A negyedik alkalommal megvalósuló konferencián mintegy húsz előadás hangzott el többek között magyar, ausztrál, mexikói, brit, lett, német, lengyel, román, cseh és horvát szakemberektől.

A tanácskozás első napján került sor a F@IMP 2.0 online multimédia-fesztivál díjátadójára is. A versenyre Irántól Kínán át Oroszországig 11 országból 31 művet neveztek.

A fesztiválon azok az ICOM-tagsággal rendelkező múzeumok indulhattak, amelyek innovatív technológiák, digitális hordozók segítségével korszerű módon formálják át és értelmezik a múzeumi élményt és a kiállítások üzenetét. A F@IMP 2.0 fesztivál célja, hogy a muzeológia terén az audiovizuális és multimédia-technológiákat alkalmazó intézmények produkcióit értékelje, díjazza és bemutassa.

A Kisfilm kategóriában első díjat nyert a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma (Visegrád), a Rövidfilm kategóriában pedig második helyezést ért el a Magyar Nemzeti Múzeum Dobó István Múzeuma (Eger). Az Innovatív multimédia programok kategóriában ugyanakkor harmadik lett az Iparművészeti Múzeum (Budapest).