2023.11.07.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Hiteles múzeumi variációk és arany süni vándordíj átadó

2023.06.13.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Év Múzeuma díjat nyert a Skanzen

2023.05.11.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Közösségi Múzeumok

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Szentendre
Húsvéti zöldághordás a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban
Cím: 2000, Szentendre Sztaravodai út
Telefonszám: (26) 502-500, (26) 502-501
Nyitva tartás: XI.1-III.27.: Szo-V 10-16
IV.1-X.31.: K-P 9-17
XI.12-13.:9-18
2024.04.01.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
hagyomány, hír, Húsvét, néprajz, népszokások
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn sok-sok kézműves foglalkozással, a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományok megjelenítésével és tavaszváró mulatsággal keltette életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a régi falusi ünnepeket.  A két napos rendezvényre érkező csaknem tízezer látogató azt mutatja, hogy a magyar népi kultúra és ünnepek iránti érdeklődés egyre jelentősebb a lakosság körében.
Húsvét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, 2024A Szentendrei Skanzen minden évben izgalmas programokkal várja a látogatóit Húsvét alkalmából és ez alól az idei fesztivál sem volt kivétel. A múzeumba érkező vendégek most is kipróbálhatták a különböző hagyományos tojásfestési technikákat és részt vehettek a számos ünnepi játékon és népi mesterség bemutatón, és emellett számos néptáncbemutatót, zenei előadást és bábelőadást is megtekinthettek a kétnapos rendezvény során.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum rég óta elkötelezett abban, hogy hozzájáruljon a magyar kultúra hazai és nemzetközi népszerűsítéséhez, valamint, hogy segítsen kialakítani egy fenntartható életmódot a múzeumi tudás alapján. Közösségi programjai és rendezvényei révén igyekszik összehozni az embereket, és megismertetni őket a népi hagyományok gazdagságával és sokszínűségével.

Az idei fesztivál rendkívüli sikere hatalmas örömöt jelent ezért a Múzeum számára, amely a továbbiakban is számos színes és aktív programelemmel, illetve „Élő történelem” előadással várja a hétköznapokon is vendégeit. A múzeum 2024-ben a hétfői napok kivételével egészen október végéig minden nap látogatható, kapuit végleg pedig a szokásos Márton-napi Fesztivállal zárja.

Az éves programkínálat tovább bővül egy teljes új tematikus hétvégével is. A Skanzen más fényben című - a Fonóval, a Fényfestőkkel és a Pajtakulttal együttműködésben megvalósuló - programsorozat alatt egyedi fényalkotásokkal, nagykoncertekkel, táncházakkal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várja majd a múzeum május utolsó hétvégéjén a kilátogató családokat és a baráti társaságokat.