2024.05.03.

Sub_Bar

Magyar Természettudományi Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1083, Budapest Ludovika tér 2-6.
Telefonszám: (1) 210-1085, (1) 303-6193
Nyitva tartás: H, Sze-V 10-18
2015.06.05.
Magyar Természettudományi Múzeum
állattan, biológia, hír, madártan, növénytan, rovartan
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Magyar Természettudományi Múzeum a városi természetet bemutató országjáró körútja félidejéhez érkezett.

Az átalakított kamion a projekt keretén belül az ország 10 vidéki városába, községébe látogat el. A guruló múzeum sok érdekességet, játékot, preparátumot és természetrajzi tudást szállít a helyszínre. A programon részt vevő gyerekek és családok a múzeum munkatársainak segítségével járhatják végig a helyszíneket és játékosan megismerhetik az ember közelében fellelhető városi természet kincseit.

Szakértőink ismerik a közelünkben lakó madarakat, a panellakó denevéreket, a padláson hancúrozó nyesteket, a városban is élő gombákat vagy éppen a gyakran allergiát okozó gyomnövényeket.

Mi várja a gyerekeket? Ízelítő a program kínálatából:

Nyomozójáték életnyomokról, katicákról, egér- és harkály étlap, játékok madártojásokkal, madárhang felismerő játék, mikroszkópos felfedezőjáték,

Túlélő túra a kecó körül (környezetvédelmi társasjáték a 10–14 éves korosztály számára), Vezesd haza a sünit! (környezetvédelmi társasjáték a 4–7 éves korosztály számára), memóriajátékok, kirakók, kártyajátékok.

www.kalandhazhozjon.mttm.hu oldalon nyomon követhető a kamion útja. Ezen a honlapon ismereteket és értékes információkat is közlünk a városi vadonról, sőt, az itt bemutatott témákból fotó- és rajzpályázatot is hirdetünk, melyre a képeket június 14-ig várjuk. A honlapon az olvasóknak arra is lehetőséget biztosítunk, hogy közvetlenül a szakértőknek tehessék fel kérdéseiket.

Az országjáró körutunk során a következő helyszíneken és időpontokban találkozhatnak velünk az érdeklődők:

Dévaványa - június 5.
Dévaványai Általános Művelődési Központ

Miskolc – június 6.
Herman Ottó Múzeum

Gyöngyös – június 7.
MTM Mátra Múzeuma

Vászoly – június 11.
Faluház

Kecsekemét – június 12.
Kiskunsági Nemzeti Park Természet Háza

Szeged – június 13.
Szegedi Vadaspark

Budapest – június 19-20.
Magyar Természettudományi Múzeum – Záróesemény


Ha valaki az elkövetkezendő egy hónapban valamelyik helyszínen találkozik A KALAND HÁZHOZ JÖN feliratú kamionnal, ne habozzon, keresse fel, hogy jobban megismerje a városi természetet!