2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1095, Budapest Művészetek Palotája, Komor Marcell u. 1.
Telefonszám: (1) 555-3444, (1) 555-3457
Nyitva tartás: Időszaki kiállítások (I. és II. emelet) kedd–vasárnap: 10.00–20.00 Gyűjteményi kiállítás (III. emelet) kedd–vasárnap: 10.00–18.00 Jegypénztár: (hétfő kivételével) 10.00–19.30
2016.06.16.
hír, képzőművészet, művelődés, szabadidő, színház, szórakozás, zene
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Julius Popp Bit.Fall című időszaki kiállításának megnyitójával kezdődött meg a Dunapest összművészeti fesztivál csütörtökön a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) előtt.
Julius Popp német művész Bit.Fall című installációja a Dunapest összművészeti fesztivál megnyitóján
Kulcsár Andrea, a Dunapest főszervezője kiemelte: nagy presztízsű kulturális intézmények mellett számos civil szervezet állt az eseménysorozat mellé, amely négy nap alatt tizenegy helyszínen csaknem 70 programon keresztül mutat be fontos kortárs alkotókat, miközben erősíti a Duna és a városlakók kapcsolatát.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes arra emlékeztetett, hogy számos infrastrukturális beruházás igyekszik a Dunát jobban bekapcsolni a város életébe.

"Ezeknek csak akkor van értelme, ha meg tudjuk tölteni alkotó energiával" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezt segíti a Dunapest: az első alkalommal megszervezett fővárosi fesztivál zenei, színházi, filmes, képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramokkal várja a közönséget.

Hammerstein Judit, a Balassi Bálint Intézet főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Dunapest nagyszerű lehetőséget teremt a magyar irodalom nemzetközi kapcsolatainak erősítésére is.

Michael Müller Verweyen, a budapesti Goethe Intézet igazgatója kiemelte, Julius Popp helyspecifikus instalációjára nézve a közönség egy vízesést lát, de annál sokkal többet is: digitális és analóg világ találkozását.

Fabényi Julia, a Lumú igazgatója hozzátette: Julius Popp szabadtéri munkája korábban a londoni olimpián és a New York-i MoMA kiállításán is látható volt.

A Bit.Fall egy nyolc méter széles vízfüggöny. A lehulló vízcseppek folyamatosan változó szavakat formálnak, amelyeket egy számítógépes algoritmus választ ki, az installáció mostani változatában magyar híroldalak leggyakrabban előforduló tartalmai alapján. A világhírű lipcsei művész munkája július 31-ig tekinthető meg a múzeum előtti téren.

(MTI)