Jósa András Múzeum - Nyíregyháza
A Jósa András Múzeum épülete annó
Cím: 4400, Nyíregyháza Benczúr tér 21.
Telefonszám: (42) 315-722
Nyitva tartás: K-V 9-17
2016.03.05.
Jósa András Múzeum
helytörténet, hír, irodalom, könyvbemutató, néprajz, rendezvény, régészet, történelem, történet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Országszerte csak kevés intézmény dicsekedhet azzal, hogy több mint fél évszázadon keresztül folyamatosan, évente megjelenik egy vaskos kötete. A nyíregyházi múzeumé pedig az 57.
Jósa András Múzeum 57. évkönyve
Kiadványainkban publikációs lehetőséget biztosítunk mindazoknak, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és tágabb környezetének történetével, régészetével, néprajzával, művészettörténetével, irodalomtörténetével foglalkoznak.

Elismert szakmai fórum ez. Ugyanakkor igyekszünk olyan stílusban írni, hogy a nagyközönség körében is érdeklődésre tarthat számot.

Jelen kötetünkben 5 régészeti, 2 néprajzi, 6 helytörténeti, 2 művészettörténeti, 1 irodalomtörténeti, 1 muzeológiai tanulmányt és 2 könyvismertetést olvashatnak az érdeklődők. Közülük 11 jelent meg a Jósa András Múzeum munkatársainak tollából.

Bepillantást nyerhetünk a bronzkor, a szkíta időszak, a római császárkor, a kora népvándorlás kor és az avarok időszakába: zömükben megyénk területén talált leletek alapján. Megismerkedhetünk a tirpákok táncviseletével. Szó esik az 1920-as évek elejének politikai helyzetéről. Informálódhatunk a Budapest – Nyíregyháza légiposta-összeköttetésről. Bemutatjuk Jósa András múzeumalapító, csodadoktor leányát, Jolánt. És még számtalan kulturális és tudományos csemegét kínálunk a nyíregyházi Jósa András Múzeum 57. évkönyvében, mely megvásárolható a Múzeum portáján.
Olvasnivaló
Jósa András Múzeum 57. évkönyve