2024.05.03.

Sub_Bar

2024.04.24.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Munkává alakítani a szenvedélyt? Mosolyt csalni az emberek arcára? A vendéglátás lehet a tökéletes karrier! Ehhez viszont tudni kell azt is, hogy a jelentkezőre igazak-e a vendéglátáshoz szükséges elvárások, rendelkezik-e az adott kvalitásokkal.
Állások a vendéglátásban – sok ember, sok szabadidő
Aki szívesen dolgozna pincérként, pultosként vagy akár szakácsként Szombathely környékén, annak azt ajánljuk, hogy nézzen körül a https://szombathelyallas.hu/allasok/vendeglatas oldalon.

A szabadidő és a vendéglátás

Számos munkalehetőség áll rendelkezésre a vendéglátóiparban országszerte, mindegyik egyedi előnyökkel és kihívásokkal jár. Legyen szó szállodai recepciósról, pincérről, szakácsról vagy pultosról, könnyű megtalálni azokat a pozíciókat, melyek illeszkednek a készségekhez és az érdeklődési körökhöz.

A vendéglátásban az egyik legvonzóbb dolog a szabadidő kérdése, ugyanis sok pozícióban rugalmas munkaidőt kínálnak. Ezáltal a dolgozó könnyen összehangolhatja a magánéletét a munkával, nem kell lemondania a családi rendezvényekről, a szabadidős elfoglaltságokról.

De ha ez nem volt meggyőző, íme még pár további érv a vendéglátásban való elhelyezkedés mellett.

Négy plusz érv a vendéglátás mellett

A rugalmas munkaidő mellett még az alábbiakat érdemes figyelembe venni, ha az ember vendéglátásban szeretne elhelyezkedni.

Egyrészt lehetőség van a fejlődésre, hiszen a vendéglátóiparban rengeteg a tanulnivaló, folyamatosan fejlesztheti az ember a készségeit. Biztos lehet benne, hogy lépést tud majd tartani a legújabb trendekkel. Másrészt mivel a csapatmunka ebben a szektorban elengedhetetlen a sikerhez, a vendéglátásban dolgozó megtanul alkalmazkodni másokhoz, így remek lehetősége adódik kommunikációs készségeinek fejlesztésére.

Sok vendéglátóhely nemzetközi vagy az ország különböző pontjain elhelyezkedő munkalehetőségeket is kínál, így aki szereti az utazást, annak ez remek lehetőség. Végül, de nem utolsósorban a versenyképes fizetés, a béren kívüli juttatások és a vendégektől érkező borravaló is nagy motiváció lehet annak, aki ebben a szektorban gondolkodik.

Elérhető állások a vendéglátásban Szombathelyen

A bevezetésben is említett oldalra kattintva számos lehetőség tárul az ember szeme elé, aki vendéglátásban képzeli el a jövőjét. Íme, néhány közülük:

  • Szállodai recepciós állás teljes- vagy részmunkaidőben
  • Barista/felszolgáló lehetőség kávézóban
  • Hostess munka szombathelyi rendezvényeken
  • Pultos állás bisztróban Váton
  • Pultos-felszolgáló pozíció Szombathelyen
  • Szakács álláslehetőség
  • Recepciós Aerofitness Clubban
  • Eladó-felszolgáló munkatárs (gyakorlattal)
  • Kártyatermi osztó pókerklubban

Bármelyiket is válassza az ember, fontos, hogy tájékozódjon a munkaköri leírásról, az elvárásokról, és megvizsgálja, vajon ő rendelkezik-e az adott készségekkel.