2024.05.03.

Sub_Bar

2024.04.24.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
UA nyár csupa izgalom a gyerekek számára, minden pillanat, amit a szabadban töltenek, egy új kaland kezdete. Amikor fényvédőt kenünk a pofijukra, és sapkát nyomunk a fejükre, vajon gondolunk-e arra, hogy a szemüket is meg kellene óvnunk?
UV-pajzsot a gyerekeknek is!
A gyerekek szeme különösen érzékeny. A napsugárzás károsodást, hosszú távon látásproblémákat okozhat. Ha sok időt töltenek a tűző napon, megnő a szürkehályog későbbi kialakulásának veszélye. A vakító fény ráadásul zavarhatja és fáraszthatja a szemüket – főleg ha világos.

A védelem a legfontosabb

gyerek napszemüvegek elsősorban nem divatos kiegészítők, hanem védőpajzsok, amelyek kiszűrik a káros UV-sugarakat. Miközben a fűben szaladgálnak, vagy homokvárakat építenek a strandon, egy jól megválasztott lencse óvja és kíméli a szemüket. Az Eoptika segítségével készítettünk útmutatót a szülőknek a helyes választáshoz.

Az első, hogy ellenőrizzük: a napszemüveg megfelel-e a 100%-os UVA- és UVB-védelem követelményének. Ez az információ általában a termék címkéjén szerepel.

Mennyire strapabíróak a keretek?

A gyártók tudják, hogy a gyerekek aktívabbak, és óvatlanul is bánnak a dolgaikkal. A gyerek napszemüveg ezért kifejezetten ellenálló anyagból készül, hogy ellenálljon a megpróbáltatásoknak.

Azokat a modelleket keressük, amelyeknek puha és törésálló a kerete, a szára pedig flexibilis, hogy elkerüljük a sérüléseket. A kényelmes illeszkedés kulcsfontosságú. Egyrészt, hogy fedje a lencse a szemet, és hogy a gyerekek szívesen viseljék, és ne zavarja őket játék közben.

Segítsünk megszokni!

A legjobb módszer, ha bevonjuk őket a vásárlásba. Hagyjuk, hogy maguk válasszák ki a színt és a formát. Használjuk ki, hogy szívesen utánozzák a felnőtteket! Hadd legyenek ők is trendik!

Ha a gyerekek látják, hogy mi szülők is viseljük a saját napszemüvegünket, nagyobb eséllyel hordják majd büszkén a magukét is. Egész korán, akár már csecsemőkorban érdemes hozzászoktatni őket a viseléséhez, különösen ha sokat vannak kint a szabadban.

Hol vásároljunk?

Napszemüveget kínálnak játékboltokban, gyermekruházati üzletekben, optikákban és online. Tanácsos megbízható helyről beszerezni, ahol garantált a termék minősége, hogy a legmegfelelőbb típust és védelmet biztosítsuk szemünk fényének.

Ha a gyermeknek már van dioptriás szemüvege, akkor érdemes dioptriás napszemüveget is készíttetni. Mivel ezek egyszerre korrigálják a látást és óvják a szemet, különösen fontos a megbízhatóság. A fényre sötétedő lencse kényelmes választás lehet, így nem kell több szemüveget cipelnie magával.

Felelősségvállalásra tanítjuk

Ne hagyjuk, hogy a napfény beárnyékolja gyermekünk egészségét. Vigyázzunk rá akkor is, amikor önfeledten hintázik, a vízparton pancsol, kirándulni, vagy horgászni megy, esetleg könyvet olvas a teraszon.

Így a szabadban töltött idő nem csupán szórakoztató, de biztonságos is lesz. Ha gyermekünk korán megérti a napszemüveg viselésének jelentőségét, idővel magától is természetes módon fog gondoskodni szeme védelméről.