2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2023.06.28.
Petőfi Irodalmi Múzeum

Július 1-jén indul a PIM KertLabor

2023.06.02.
Petőfi Irodalmi Múzeum

Egy kényelmetlen ember élettörténete

Petőfi Irodalmi Múzeum - Budapest
© Petőfi Irodalmi Múzeum<br>A múzeum épülete
Cím: 1053, Budapest Károlyi u. 16.
Telefonszám: (1) 317-3611
Nyitva tartás: K-V 10-18
2023.06.28.
hír, művelődés, szabadidő
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Koncertek, versszínház és közösségi programok egész nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében.

A Petőfi Irodalmi Múzeum kertje, egybenyitva a Károlyi-kerttel, új, eddig nem látott pompájában fogadja a múzeumlátogatókat és a város zajából kiszakadni vágyókat. Ennek apropóján indul július 1-jén a PIM KertLabor nevű fesztivál, melynek célja, hogy a múzeum kertjét valódi közösségi térré alakítsa és közelebb hozza a Károlyi-kert látogatóit a múzeum kínálta kulturális lehetőségekhez. Az egész nyáron tartó programsorozat kísérletet tesz rá, hogy „kihozza a múzeumot a szabadba" és a nyári délutánok és esték különleges atmoszférájában megmutassa sokszínű kiállításait és kiterjedt gyűjteményét.

A Muse set című sorozat első eseménye, Pátkai Rozina exkluzív koncertje nyitja a nyári fesztivált július 1-jén. A dalszerző-énekes ezúttal Nemes Nagy Ágnes verseinek és interjúrészleteinek felhasználásával, a PIM Mindenek ellenére föld – Nemes Nagy Ágnes tájképei című kiállításából merítve hozta létre kifejezetten erre az estére alkotott, különleges hangzásvilágát. A program felejthetetlen élményét az esemény helyszíne, a PIM megújult kertje és a Nemes Nagy Ágnes-kiállítás képanyagának animált vetítése garantálja.

A nyári fesztivál további eseményei hasonlóan izgalmas, exkluzív programok, melyek különböző műfajokkal vonzzák a kert és a múzeum látogatóit. A Párhuzamos történetek című felolvasószínházi előadásokon kiderül, hogyan hatott egymásra és mi a közös Petőfi Sándor és Petri György, Polcz Alaine és Nemes Nagy Ágnes vagy Nádas Péter és Hajnóczy Péter világában. Horváth Kristóf Színész Bobbal nyomába eredünk a Csukás-univerzum ismerős és felfedezésre váró részeinek. A Jelen a kertben workshopsorozatban megtapasztalhatják, hogyan segíthet egy kortárs költő megtalálni az egyensúlyt. A Hajógyár kertkoncerteken pedig havonta két alkalommal olyan zenei alkotók adnak ízelítőt művészetükből, mint Manoya & az É.G., Brenka, Balla-Cz.K. (Platon Karataev duó), Petruska, Bíró Szabolcs „Maszkura" és Kathy Zsolt.

Lazuljon el a PIM kertjében egész nyáron izgalmas és kísérleti workshopokkal, zenei és vizuális produkciókkal, felolvasószínházzal és a Szóköz irodalmi kávézó frissítőivel.