2024.05.03.

Sub_Bar

2022.01.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Amennyiben egy forgóajtó egyedi jellegzetességekkel rendelkezik, akkor nem csupán ellátja funkcióját, hanem több is lehet annál. Akár magának az épületnek is karaktert adhat, így tehát egyáltalán nem mindegy, hogy miként működik egy ilyen nyílászáró, mennyire gördülékenyen lehet rajta bejutni.
A háromszárnyú forgóajtó működése
Az építészek számára egy forgóajtó a lehetőségek tárházát jelenti. Az ilyen kapuk tekintélyt kölcsönöznek. A forgóajtók a legkülönfélébb célú épületekben jelennek meg, természetesen más és más formában és eltérő stílusjegyekkel.
Léteznek kétszárnyú forgóajtók, amelyek önműködő középső tolóajtóval vagy lengőajtókkal rendelkeznek. A háromszárnyú automatikus vagy kézi forgóajtók mellett léteznek négyszárnyú változatok is, ezeknek pedig különböző kiviteleivel lehet találkozni. Most vizsgáljuk meg tüzetesebben a háromszárnyú forgóajtókat!

A háromszárnyú forgóajtók főbb jellemzői

A record háromszárnyú forgóajtó kapható vitrinnel, éjjeli redőnnyel továbbá menekülési vagy mentési útvonallal felvértezett funkciókkal is. A technikai megvalósítás tekintetében van mennyezetbe szerelt meghajtóegység, de láthatatlan, padlóba süllyesztett meghajtás is elérhető.

A kinézet tekintetében annyit érdemes tudni, hogy RAL színekben kaphatók. Választani lehet a porszórásos festés és az eloxált kivitelek között, vagy pedig a teljesen üveg kivitel is szóba jöhet. Ez utóbbi nagyon elegáns, átlátszó.
A termék kapcsolható vezérléssel is felszerelhető, így kerekesszékesek, fogyatékkal élők csökkentett sebességgel vehetik igénybe. A háromszárnyú ajtók 120 fokos szélességű fülkével rendelkeznek, ami elég teret kínál minden felhasználónak.

Fő a biztonság

A kupola rendkívül erős acélból készül, amely szilárdsága mellett hőszigetelt is. A karnis mentén porvédelemről is gondoskodtak. A kinézeten nem esik csorba a mennyezet tekintetében sem, mivel a födém alumínium lemezekkel lezárásra kerül.

A record termékével kiküszöbölhető, hogy a forgóajtón illetéktelen személy vagy személyek jussanak át. Ha illetéktelen személy lép a forgóajtóba, akkor annak ellenére sem fog működni, ha a másik fülkébe olyasvalaki lép, akinek megvan a megfelelő jogosultsága. Egyszóval nem lehet másvalaki farvizén átslisszolni a túloldalra.

Az alkotók gondoltak arra is, ha valaki úgy szeretné kijátszani a rendszert, hogy jogosulatlanként egy jogosult személlyel egy fülkében próbál meg átjutni a másik oldalra. Ez még akkor sem lehetséges a kifinomult technológiai megoldásnak hála, ha valaki úgy dönt, hogy a hátára kapja a másikat. A rendszer felismeri a turpisságot és blokkolja a továbbhaladást. Nincs más út ilyenkor, mint vissza a kiindulópontra.

A rossz szándékú személyek erőszakos behatolási kísérletei ellen is felvértezhető a rendszer. Az RC 2 vagy akár RC 3 betörésbiztonsági osztály is választható, amely megfelel az EN 1627 biztonsági követelményeinek.