2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2021.04.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ebben a bejegyzésben a kültéri kamerával ellátott szenzorreflektor előnyeivel és gyakorlati hasznosságával foglalkozunk. Igyekszünk tehát rámutatni, hogy mekkora hasznossággal bíró, a vagyonvédelmi megfontolásokat remekül támogató kültéri fényforrástípusról van szó.
Kültéri kamerával ellátott szenzorreflektor a vagyonvédelem céljából
Miért fontos, hogy a kültéri világítás a vagyonvédelmi célokat is szolgálja?

Leginkább azért, mert a nemkívánatos illetéktelen behatolókkal szembeni védekezés egyre fontosabb. Elég csak vetni néhány pillantást a vonatkozó statisztikákra. Évről évre növekszik az illetéktelenek által eltulajdonított vagyontárgyak értéke, a feltört és kirabolt háztartásokkal együtt.

Úgyhogy a családi és társas házak környezetében kiemelten fontos feladat gondoskodni a vagyonvédelmi mechanizmus magas szintű megvalósításáról. Különösen abban az esetben, hogyha egy-egy nyaralásról vagy hosszú hétvégéről hazaérve nem szeretnéd hűlt helyét találni az értékeknek.

Ma már igenis megoldható, hogy a kültéri lámpa egyúttal kameraként is működjön

Magyarul a kültéren kialakított és rendszeresen használt lámpatestek az esztétikum mellett igenis szolgálhatják a vagyonvédelmi megfontolásokat. Vagyis a kültéri lámpák telepítése és beüzemelése kapcsán lényeges szempontnak számít, hogy a kidolgozott rendszer tartsa távol az illetékteleneket.

Ennek jegyében ma már a hagyományosnak számító lámpatestek és fényforrások mellet adott a lehetőség akár a mozgásérzékelővel ellátott modellek használatára is. Illetve többek között az alkonykapcsolós lámpák használata is kedvező opciót jelenthet.

A felsoroltakon túl pedig a modern kültéri kamerával ellátott szenzorreflektorok gyakorlati alkalmazása még hatásosabb lehet. Ennek jegyében érdemes azt közelebbről is megnézni, miként hasznosíthatók ezek a rendkívül innovatív készülékek.

Amit a kültéri kamerával ellátott szenzorreflektor működéséről és hasznosságáról tudni érdemes

Természetesen maga az elnevezés már sokat elárul a készülék hozzáadott értékéről. Egy elképesztően látványos, modern fényforrásról van ugyanis szó. Az erőteljes és fókuszált fényének köszönhetően akár önmagában is szolgálhatná a vagyonvédelmi megfontolásokat.

Viszont pluszban még egy korszerű kamerával is el van látva. Sőt, a kamerán és a lámpán túl egy mikrofon, illetve hangszóró is a csomag részét képezi. Tehát a kültéri kamerával ellátott szenzorreflektor segítségével akár este a sötétben is ellenőrizhető a kapu előtt tartózkodók személye.

Mivel igény szerint beszélni is lehet a mikrofonba, ezért a kültéri kamerával ellátott szenzorreflektor alkalmazása a normál háztartásokon túl mindenképp szóba jöhet társasházaknál, illetve adott esetben irodák és intézmények környezetében is.