2020.03.23.
MANK – Régi Művésztelep

Richter Sára textilművész varrott vásznai kiállításon

2020.10.18.
Janus Pannonius Múzeum - Modern Magyar Képtár II.

Kollázs, montázs, asszamblázs

2020.10.15.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Megnyílt a skanzen hotel

2020.10.14.
Déri Múzeum

Holtteste 15 évig feküdt temetetlenül

2020.10.14.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Harmonika és háztűznéző

MANK – Régi Művésztelep - Szentendre
MANK – Régi Művésztelep, Szentendre
Cím: 2000, Szentendre Bogdányi út. 51.
2020.07.24.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Megjelent a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeinek új pályázata; a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által közzétett kiíráson nyertes kilenc alkotó három évig bérelheti a műtermeket.

A pályázaton minden olyan képzőművész indulhat, aki igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és regisztrált tagja a Magyar Mecénás Programnak - közölte a MANK pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a műtermek kialakításukból adódóan elsősorban festőművészek számára alkalmasak, de művészeti ággal kapcsolatos megkötés nincs. A 2013 őszén felújított ingatlanok alapterülete egyenként 55,5 négyzetméter. Fontos, hogy átalakításukra nincs lehetőség, adottságaikat a pályázóknak figyelembe kell venniük.

Az érdeklődőknek a pályázati adatlapot, szakmai önéletrajzukat, a hároméves időtartamra tervezett alkotói elképzelésük munkatervét és portfóliójukat kell benyújtaniuk augusztus 15-ig.

A pályázatokat szakmai szempontok szerint a MANK által felkért bíráló bizottság értékeli, melynek javaslata alapján a döntést a MANK ügyvezetője hozza meg.

A kiválasztott művészek számára a MANK egy szeptember 30-ra tervezett ünnepélyes rendezvényen adja át a műtermek kulcsait, egyúttal portfóliójukból egy reprezentatív kiállítást is rendez - áll a közleményben.

(MTI)