2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

Erkel Ferenc Emlékház - Gyula
A múzeum épülete
Cím: 5700, Gyula Apor Vilmos tér 7.
Telefonszám: (70) 703-1553
Nyitva tartás: H-V 10-18
2020.06.16.
Erkel Ferenc Nonprofit Kft.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Online játékot indított a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. három ingyenes gyulai napért.

Ismerd meg Gyulát virtuálisan, hogy aztán felfedezhesd személyesen is! – a mottója az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. napokban indult játékának. A Gyula öt kiállítóhelyét, múzeumát és művelődési központját működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. három kiemelt turisztikai helyszínének Facebook oldalán játszik az arra vállalkozókkal.

- A feladat egyszerű: augusztus 2-ig kiállítóhelyeinkkel kapcsolatos kérdéseket teszünk fel a vár, az Almásy-kastély és az Erkel emlékház Facebook oldalán. A legtöbb helyes választ beküldők nyerik a támogatóink felajánlotta szolgáltatásokat – tájékoztatott a cég kommunikációs vezetője. Fábián Tamás hozzátette: a játékban az említetteken kívül két „kisebb” intézményükről, a Ladics-házról és a Kohán Képtárról is szerepelnek majd kérdések.

- A veszélyhelyzetet követően minden bizonnyal nagy lesz a verseny a turisztikai célpontok között, hogy melyik irányba veszik útjukat a látogatók. Célunk így természetesen, hogy felkeltsük az érdeklődést városunk attrakciói iránt, s hogy a Gyulára érkezők még tudatosabban tudják megtervezni itt tartózkodásukat. Hozzátette: az idegenforgalom újra indítása kapcsán – fura módon – mindenki elsősorban a szálláshelyekre és a strandokra, fürdőkre koncentrál, pedig legalább ennyire fontosak az általuk is működtetett attrakciók.

A kommunikációs vezető elmondása szerint a kérdések feltevése mellett emiatt adják meg annak az online tartalomnak a linkjét is, amely segítségével megválaszolható a kérdés; mindez persze jót tehet internetes felületeik elérési számainak is.

Egy kérdés csak egy Facebook felületen (vagy csak a vár, vagy csak a kastély, vagy csak az emlékház oldalán) jelenik meg, ezért a játékba kapcsolódóknak mind a három oldalt figyelniük kell (még érdemesebb bekövetni azokat). A válaszokat a játék utolsó kérdésének megjelenése és a játék lezárása között egyben is meg lehet válaszolni (pl. 1. kérdés: a, 2. kérdés: c, stb. formában) a játék weboldalán, de egyesével is elküldhetők, a szervezők a kért személyes adatok segítségével játékosonként tudják gyűjteni azokat.

A kommunikációs vezető köszönetet mondott támogatóiknak is, akik 2 fős, 2 éjszakás szállást ajánlottak fel (a szállodák félpanziós ellátással kiegészítve azt). A játékot szervező Erkel Ferenc Nonprofit Kft. a nyerteseknek valamennyi kiállítóhelyükre szóló díjtalan belépést biztosít.