2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2012.01.18.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Németország rég nem látott rekordlátogatottságú, kasszasikert hozó kiállítást. De ez most változhat. A 2012-es múzeumi eseménynaptár teli van nagy nevekkel és nagy kiállításokkal - adta hírül az Artinfo.
Neo Rauch: A megbízás, 1996.<br>Forrás: www.hamburger-kunsthalle.de

A berlini Neue Nationalgalerie február 9-ei kezdettel, egy életmű-kiállítással nyitja az évet: a 150 festményt felvonultató tárlat az idén 80. születésnapját ünneplő művész, Gerhard Richter előtt tiszteleg. A korábban a londoni Tate Modernt is megjárt kiállítás a német festő összes korszakát felöleli, a fotórealista művektől az absztraktig. A Gerhard Richter Panorama május 13-án zárja kapuit, akárcsak a hamburgi Kunsthalle Müde Helden címen futó tavaszi tárlata, mely három kortárs művész, a német Neo Rauch, a svájci Ferdinand Hodler és az orosz Alekszandr Dejneka festményein keresztül vázolja fel a 20-21. század történelmi utópiáit.

Frankfurtban májusban nyílik az Edward Munch-kiállítás

Frankfurt három nagy névvel is készül 2012-ben. A Schirn Kunsthalle február 9-étől május 6-áig tartó nagyszabású Edward Munch-kiállítása a norvég szimbolista-expresszionista festő 140 alkotását veszi sorra, majd az amerikai kortárs szobrászművész, Jeff Koons veszi birtokba a kiállítási termeket, június 21-étől szeptember 30-áig pedig a Liebighaus szoborgyűjteménye vendégeskedik majd a Schirn Kunsthalléban.

München nyárra tartogatja legnagyobb dobását

A müncheni Pinokotek der Moderne három festő - Pablo Picasso, a német Max Beckmann és a dán Willem de Kooning - portréin és aktképein keresztül a nő ábrázolásának modern megközelítését rendezi tematikus tárlatba. A kiállítás az előzetes tervek szerint nyáron nyitja meg kapuit.

Nem csak a nyár kedvez azonban a Németországba látogatóknak, az év második fele is tartogat meglepetéseket. A berlini Nationalgalerie igazgatója, Udo Kittelmann ugyanis megkapta az engedélyt a gyűjtemény átrendezéséhez, melynek eredményeképpen 2012-2013 folyamán a klasszikusok a Kulturforumban találnak új otthonra, a 20. századi és kortárs műalkotások pedig beköltöznek a régi mesterművek helyére. Az új művészeti program részeként az intézmény több modern művészeti tárlatot is tervez, az első állandó kiállítás Der geteilte Himmel 1945-1968 címmel már meg is nyitotta kapuit a látogatók előtt.

Kovács Adrienn