2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2022.11.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Egy olyan világban, ahol egyre több a menhely, és az állatvédők feladatai is csak szaporodnak, nagyon fontos beszélnünk a felelős állattartás körülményeiről. Az ideális táplálás mellett a szeretetteljes gondozás és a megfelelő élettér biztosítása éppúgy alapvető.
Beszéljünk a felelősségteljes állattartásról!
Boldog kedvencek tartási körülményei

Kedvencünk jólléte érdekében az egészségére is kellő figyelmet kell fordítani. A Grandopet.hu állatorvos válaszol rovatában lehetőségünk van feltenni kérdéseinket, például tápválasztással kapcsolatban, szokatlan tünetek megjelenése kapcsán és a szükséges vizsgálatokról is kérhetünk tájékoztatást. Ezáltal könnyebb lesz a megfelelő úton elindulni, találgatás helyett szakember tanácsával.

Azt viszont fontos megemlítenünk, hogy életveszélyes, súlyos állapot esetén sürgősen orvoshoz kell vinnünk állatunkat, ilyenkor az idő rengeteget számít. Ez esetben nem elég tanácsot kérni, hanem a mielőbbi cselekvés a helyes.

Honnan tudhatjuk, hogy kisbarátunk jól érzi magát, és minden rendben van vele? Figyeljünk oda a jelekre, a legapróbbakra is! Bármiféle szokatlan dolgot tapasztalunk, akár megváltozott étvágy, bágyadtság, aluszékonyság, kedvetlenség, ne habozzunk felkeresni a rendelőt! Sose mulasszuk el a rendszeres állatorvosi vizsgálatot, a kötelező oltásokat, és féreghajtást!

Gyakran hallani, hogy a boldog, csillogó szemű, fényes bundájú kisállat egészséges. Valóban sokat le lehet mérni a külső megjelenéséből és a hangulatából is, de azért ne csupán erre alapozzunk! A legjobban mi magunk ismerjük őt, az apró rezdüléseit, a napi rutinját, a jellemét, ezért mindig résen kell lennünk, hogy a változásokat minél előbb észrevegyük.

A felelősségteljes állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy rendellenesség, betegség esetén mindent megteszünk kedvencünk gyógyulása érdekében.

Szeretetteljes, vidám légkör

Gazdiként nem csupán a fizikai egészségét kell szem előtt tartani, emellett az együtt töltött idő is rendkívül fontos. A vidám, eleven kisállat akkor érzi igazán szeretve magát, ha sokat játszhat gazdájával, aki ellátja mentális kihívásokkal, odafigyel a mozgásigényére, és gondoskodó, törődő vele szemben.

Az ideális nevelés mindig következetes és szeretetteljes. Szánjunk elegendő időt napi szinten a közös elfoglaltságokra, a tanítására, de ne feledkezzünk meg a jutalmazásról sem.

Interaktív játékokkal, praktikus felszerelésekkel egy izgalmas, mégis komfortos életteret hozhatunk létre, amelyben akkor sem unatkozik, amikor épp leugrunk a boltba.

A biztonságos, kényelmes fekhely, egy kis odú, ahová elbújhat, létfontosságú számára. Állatfajtól függetlenül mindegyiküknek szüksége van arra, hogy a birtokában legyen egy saját terület, ahol nyugalmasan pihenhet.

A megfelelő állateledel kiválasztása

Kispajtásunk életkorát, fajtáját, testsúlyát, aktivitását is vegyük figyelembe, amikor tápválasztásra kerül a sor. Szerencsére ma már bőséges a kínálat. A junior és senior eledelek mellett speciális igényű állatok számára is széles palettából válogathatunk.