2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2021.06.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Hiába képzelünk el mesebeli virágoskertet, a felbukkanó gyomok sokszor betolakodnak és elrontják a látványt, vagy épp kárt tesznek a termésben. Ezek megelőzése érdekében nagyszerű segítő lehet az agroszövet és a geotextil. Nézzük, mire jók!
Agroszövet vagy geotextil?
Az agroszövetről röviden

Az agroszövet egy szövetből készülő, lyukacsos szerkezetű talajtakaró. Kialakításának köszönhetően rendkívül jól szellőzik, és nagyszerű vízáteresztő képességgel is bír.

A nyári nagy melegben védelmet nyújt a dísznövények, zöldségek és gyümölcsfák számára a kiszáradástól. Télen pedig felveszi a harcot és óvja őket a fagy ellen.

A hagyományos verzión kívül léteznek olyan típusai is, amelyek az erős UV-sugárzásnak is ellenállnak. Használatával növényei, fái biztonságban lehetnek, és megőrzik épségüket és egészségüket is!

Az agroszövet egyik nagy előnye, hogy kialakításának köszönhetően nehezen képes elszakadni. Ezért hosszú évekig képes segíteni a kerti munkálatokat, és szorítja vissza a gyomnövények elterjedését. A tartós és jó minőségű agroszövet sok időt spórolhat meg a kertészkedés során!

Jellemzően faiskolákban és kertészetekben találkozhatunk ezzel az anyaggal, de otthoni használatra is ajánljuk. Az esztétikusabb látvány érdekében borítsuk le fenyőkéreggel, kaviccsal vagy murvával, garantáltan jobban illeszkedik majd a környezethez!

A geotextil tulajdonságai

A geotextil jellegre leginkább a filcanyagra hasonlít. Ez egy tűnemezes, szálas szerkezetű talajtakaró, ami tömörségének köszönhetően ízlésesen mutat.

Felhasználása sok területen lehetséges, balkonládákban, előkertekben, veteményesekben, de kerti tavak kiépítésénél vagy kültéri burkolatok kialakításánál is alkalmazhatjuk.

Állja a sarat a gyomok és gyökerek ellen, és a hőszigetelési folyamatokban is segít. Megfelelő vízellátottságot biztosít a növényeknek és virágoknak, védve őket a kiszáradástól, valamint a gyomoktól.

Szőtt és nem szőtt típusban és UV-álló kivitelben is beszerezhetőek. Fenyőkéreggel, dekorkövekkel vagy zúzott kővel borítva sokat dobhatunk a megjelenésén!

Kiknek ajánljuk?

Kertépítő és kertrendező vállalkozások előszeretettel alkalmazzák az agroszövetet és a geotextilt, csak úgy, mint a faiskolát üzemeltető cégek. Jól bevált, rendkívül hasznos eszközök, amelyek sok időt és energiát spórolnak a gyomnövényekkel való harc során.

A mezőgazdaságban tevékenykedők is hasznát veszik a talajtakaróknak, ahol minden négyzetméter számít, jól jön egy réteg, amely óvja a növényeket és fákat.

Ha Ön hobbikertész, és még ismerkedik a különböző eszközökkel, szerszámokkal vagy talajtakarókkal, érdemes kipróbálnia és megtapasztalnia nagyszerű hatásukat.

A VasMuszakiBolt.hu széles választékkal várja a növények kedvelőit. Minőségi termékeink locsolásban, kertészkedésben és az otthonon belüli munkákban is segítséget nyújtanak.