2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2021.05.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A költöztetés nem is tűnik elsőre olyan nehéznek, igaz? Végülis csak megfogjuk, amit el kell vinni, azt feltesszük a teherautóra, odavisszük, ott letesszük, és kész is, igaz? Hát meg kell mondjam, hogy bármennyire is ezt gondolják sokan, közel sem ilyen egyszerű a költöztetés.
Így lesz tökéletes egy költöztetés
Ebben a cikkben kicsit körüljárjuk, hogy mi mindenre van szükség ahhoz, hogy tökéletesen működjön egy profi költöztető cég.

A költöztetéshez költöztető szakemberek kellenek

Hamarosan megnézzük, hogy mennyi különböző területen dolgozó szakemberre van szükség egy gördülékeny költözéshez. Most viszont vegyük előre azokat, akikkel Ön is személyesen fog találkozni: ők a költöztető szakemberek. Sokan azt hiszik, hogy az ő dolguk csak annyi, hogy bírják a cipekedést. Pedig közel sem, ennél sokkal összetettebb feladataik vannak egy-egy költöztetés során.

Felmérik a terepet, megkérdezik a tulajdonost, hogy mi a terv, mit kell elpakolni, mi maradjon. Természetesen közben megnézik a házat is (ajtók, lépcső, kapu, stb.), hogy merre és hogyan tudják majd kivinni a bútorokat. Mire ezekkel végeznek, fejben már összeállít, hogy hol és hogyan kell majd vinni az egyes bútorokat, merre kell dönteni őket. Tudni fogják, hogy milyen sorrendben és hogyan kell felpakolniuk őket, melyiket kell rögzíteni vagy letakarni, hogy ne sérüljön meg útközben. Gyakorlatilag fejben megtervezték a teljes költöztetést.

Azonban ahhoz, hogy egy költöztető szakember rövid idő alatt ennyire részletesen fel tudja mérni a terepet, két dolog is kell. Tudás és tapasztalat. Ezek nélkül nem fog menni! A hosszú hónapok alatt megélt szituációk és a tapasztaltabb kollégák segítsége is kell ahhoz, hogy ez valakinek gördülékenyen menjen. Épp ezért fontos, hogy minél kevésbé cserélődjön a szakembergárda. A profi, gördülékeny költöztetés nagyban múlik mindezen.

A háttérország

A profi költöztető cégeknek szüksége lesz egy telephelyre. Ott egyrészt parkolhatnak a szállítójárművek, másrészt minden fontos eszközt és csomagolóanyagot is tárolni kell valahol. Így itt lesznek a molnárkocsik, békák, dobozok, ragasztószalagok és a különböző fóliák is. Mindebből nagyobb mennyiséget kell tárolniuk, főleg, ha folyamatosan utántöltik az autókat, hogy mindenre fel legyenek készülve a kollégák a terepen.

Emellett ha nagyobb a teherautóflotta, akkor jó eséllyel egy kisebb szervizműhelyet is fenn kell tartani. Az autónak nagy terheket kell cipelnie, idővel a kopó alkatrészeket cserélni kell, a lehető leggyorsabban, lehetőleg kiesés nélkül.

A kollégák, akikkel Ön nem fog találkozni

Vagyis személyesen nem, ugyanis először kelleni fog legalább egy ügyfélszolgálatos, akivel maximum telefonon keresztül vagy üzenetben egyeztet. Fontos, hogy több autónál már profi fuvarszervezővel kell optimalizáltatni a szállításokat. Kell egy humánigazgató, anyagbeszerző, egy helyszíni felmérő, és könyvelő is. És egy elhivatott ügyvezető.