Eseménynaptár
2014. október

2012.07.17.

E-könyves infotár indult a Könyvtári Intézetben

hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

Újabb és újabb elektronikus könyvek jelennek meg a piacon, és az olvasásukra alkalmas hordozható eszközökből is napról-napra bővül a választék. A könyvtárak szívesen vállalnának részt az e-könyvek terjesztéséből, hiszen olvasóik között is egyre többen akadnak, akik okostelefonjukra, táblagépükre, e-olvasójukra keresik a letölthető olvasmányokat.

 

Megkezdődött a párbeszéd az e-könyvek előállítói, terjesztői és a könyvtárak között, hogy mielőbb kitaláljuk azt a modellt, amellyel az olvasókhoz eljuttathatók az e-könyvek. A könyvtárak már számos elektronikus dokumentumot szolgáltatnak, de a mobil eszközökre másolható, hordozható olvasmányok szolgáltatásában még nincs kialakult gyakorlatuk.

 

Mindezek ismeretében a Könyvtári Intézet elindítja új szolgáltatását, az e-könyves infotárat, amely az e-könyvekkel kapcsolatban közöl híreket, információkat, hogy ezzel is segítse a könyvtárak eligazodását, tájékozódását a fellendülő e-könyv piacon. A könyvkiadókkal folytatott párbeszédről is hírt adunk, hiszen nem titkolt célunk, hogy ezen a téren segítsünk kialakítani a könyvtárakban az elektronikus dokumentumokra vonatkozó, mindenki számára elfogadható, egységes szolgáltatáspolitikát.

 

Az infotár július 16-ától érhető el mindenki számára, aki érdeklődik a téma iránt. Bár a tartalom egyelőre szerény, de reményeink szerint folyamatosan hírt adunk az említésre méltó eseményekről, az e-könyves piac szereplőiről és újdonságairól, és más kapcsolódó témákról.

2014.11.09. Budapest

2014.10.25. Tápiószele

2014.10.28. Pécs

2014.11.08. Szarvas

2014.11.08. Budapest

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Videótár

Levegő, tér és repülés
német
Titanic emlékkiállítás Belfastban
magyar
Bélyegmúzeum
magyar
Saab Múzeum
angol
Egyiptomi Múzeum - Torino, Olaszország
angol
A Titanic mentőcsóknakja
magyar
Remekművek születésnapja: 100 éves a Puskin Múzeum
német
Ottlik Géza a PIM-ben
magyar
Hogyan készül a litográfia?
magyar
Múzeumok Majálisa 2012
magyar