Eseménynaptár
2024. április
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
2024.04.27. - 2024.04.27.
Fertőhomok
2024.04.27. - 2024.04.27.
Gyömrő
2024.04.27. - 2024.04.27.
Mezőkövesd
2024.04.27. - 2024.04.27.
Szombathely
2024.04.27. - 2024.04.27.
Szombathely
2024.04.27. - 2024.04.28.
Szajk
2024.04.27. - 2024.04.27.
Uszód
2024.04.27. - 2024.04.27.
Budapest
2024.04.27. - 2024.04.27.
Békéscsaba
2024.04.27. - 2024.04.27.
Tiszaújváros
2024.04.27. - 2024.06.27.
Szombathely
2024.04.26. - 2024.09.22.
Szeged
2024.04.26. - 2024.06.26.
Szombathely
2024.04.26. - 2024.09.30.
Szeged
2024.04.25. - 2024.09.30.
Szeged
2024.04.25. - 2024.09.22.
Szeged
2024.04.20. - 2024.11.24.
Budapest
2024.04.17. - 2024.07.21.
Budapest
2024.04.12. - 2024.07.11.
Budapest
2024.04.10. - 2024.09.01.
Budapest
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1036, Budapest Korona tér 1.
Telefonszám: (1) 212-1245
Nyitva tartás: K-V 10-18
A kiállítás már nem tekinthető meg.
2016.04.30. - 2016.06.12.
fotóművészet, gasztronómia, időszaki kiállítás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Belépő felnőtteknek
1000 HUF
/ fő
Belépő diákoknak
500 HUF
/ fő
Belépő nyugdíjasoknak
500 HUF
/ fő
Belépő családoknak
(2 felnőtt + 1 gyermek)
2000 HUF
/ család
Belépő Budapest Kártyával
640 HUF
/ fő
Tárlatvezetés magyar nyelven
2000 HUF
Tárlatvezetés idegen nyelven
3000 HUF
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Fotóművészek Világszövetsége fotópályázatot hirdetett az Europeana Food and Drink projekt (www.foodanddrinkeurope.eu)., valamint a Nemzetközi Magyar Fotónapok keretében.
Gasztronómia – fotókiállítás
A nyertesek alkotásai a jelen fotókiállítás keretében mutatkoznak meg a nagyközönség előtt. Az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy jobban megismerjük és megismertessük az ételeket/italokat, mint az örökségünk részét; valamint az, hogy a fotóművészeten keresztül bemutassuk az ételt/italt magát, az étkezést, a hozzá kapcsolódó szokásokat régen és ma. A tárlat témája a gasztronómia személyes vonatkozású értelmezése.

Életkortól és foglalkozástól függetlenül, bárki részt vehetett a pályázaton, aki magyar állam-polgár, vagy magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban. Az alkotói szabadságot semmilyen formában nem korlátoztuk. Köszönet az alkotóknak!

KATEGÓRIÁK:

A. Étel/ ital
B. Vendéglátás, étkezés
C. Étel/ital közösségi, szociális vonatkozásai

Kurátorok:

- Kiss Imre, igazgató, MKVM
- dr. Patrus Sándor, elnök, Magyar Fotóművészek Világszövetsége


A tárlat témája a gasztronómia személyes vonatkozású értelmezése. A fotókiállítás célja az örökségünk részét képező ételek és italok, az étkezési kultúránk és a hozzá kapcsolódó régi és mai szokásaink bemutatása az alábbi kategóriákban: étel, ital – készítése és előállítása, vendéglátás és étkezés, valamint az ételek és italok közösségi és szociális vonatkozásai.