2020.04.15.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

#múzeumozzaszobádból

2020.07.06.
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Keddtől ismét várja a látogatókat a hadtörténeti múzeum

2020.07.06.
Szépművészeti Múzeum

Esztergom - térben és időben is madártávlatból

2020.07.06.
Jósa András Múzeum

Mutasd a cipőd és megmondom ki vagy!

2020.07.06.
Déri Múzeum

Jézus vagy Barabás?

2020.07.06.
Kisfaludy Sándor Emlékház

Könyvbéli virágok

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1036, Budapest Korona tér 1.
Telefonszám: (1) 212-1245
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
A program már nem tekinthető meg.
2019.06.12. 18:00
előadás, művelődés, szabadidő, rendezvény, utazás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Belépő felnőtteknek
1000 HUF
/ fő
Belépő diákoknak
500 HUF
/ fő
Belépő nyugdíjasoknak
500 HUF
/ fő
Belépő családoknak
(2 felnőtt + 1 gyermek)
2000 HUF
/ család
Belépő Budapest Kártyával
640 HUF
/ fő
Tárlatvezetés magyar nyelven
2000 HUF
Tárlatvezetés idegen nyelven
3000 HUF
Előadó: Kemény Ádám

„Az utazás, ismeretlen tájak meglátogatása mindig is izgatott. Az egyetemi évek alatt persze, főként pénz hiányában, de a kötöttségek miatt is, főként rövidebb, hátizsákos utakra merészkedtem. Ezeket az éveket Lengyelország, az NDK, no meg a bolgár tengerpart fémjelezte. Később aztán olyan helyeken dolgoztam, ahol lehetőségem volt megismerni a világ nagyobb szeletét is. Munkám révén jutottam el sok európai országba, de a messzi Kínába, Koreába, és egy sor szovjet köztársaságba is. Magánemberként is hobbimnak mondhatom a világjárást, amikor csak lehetőségem nyílik, repülőre ülök, és igyekszem újabb távoli vidékeket megismerni, legyen az India, Japán, Dél-Afrika, vagy Kanada. Eddig 101 országba sikerült eljutnom, ami a Föld területének csaknem 17%-át takarja.

Mexikó, ahogy mondani szokták, hallatlanul változatos, sokszínű ország, telis tele izgalmas tájakkal, a sivatagoktól a trópusi őserdőkig. A színpompás tájakon túl az ország fő vonzereje az ősi indián kultúrák fennmaradt, csodálatos emlékei, a fenséges romvárosok, és a spanyol gyarmati időszak előkelő palotái. Az ország bemutatása során igyekszem a legfontosabb és leglátványosabb régiókra koncentrálni. Egy rövid általános ország-ismertető után sort kerítünk a főváros és környéke megtekintésére (fantasztikus katedrálisok a gyarmati időből, Guadalupe, Amerika legnagyobb vallási zarándokhelye, Teotihuacán, azték romok), azután a déli régióval és a Yucatán-félszigettel ismerkedünk meg. Ellátogatunk Uxmálba, a híres maja romvárosba, majd a gyönyörű spanyol palotákkal ékesített Méridába, Yucatán fővárosába.

Lesz szó Monte Albánról, a zapoték és a mixték törzsek idejéből fennmaradt, látványos rommezőről, de bekukkantunk indián falvakba is, és tanulmányozhatjuk a különféle népszokásokat, sokszínű népviseleteket. Az esőerdőben elterülő híres romvárost, Palenque-t sem hagyjuk ki. Elutazunk Chichén Itzába, a maják leglátogatottabb romvárosába, végezetül Cancunban, a karib tengerpart leglátványosabb üdülőövezetében fejezzük be képzeletbeli utazásunkat. Itt nem csak a több tíz kilométer hosszan nyújtózó strandok, hipermodern szállodák, hanem a világhírű Xcaret öko-régészeti tematikus park is feledhetetlen élményt ad.

Utunk során szó lesz nem csak természetről és kultúráról, történelemről és politikáról, hanem vallásról, szokásokról, gasztronómiáról is.”

Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 06-1/375-6249

Belépő: 500 Ft