2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.05.03.

Sub_Bar

2024.06.11.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ha szeretjük egy hosszú fárasztó nap után átadni magunkat a fürdőzés élvezeteinek, akkor nem is lehet kérdés, hogy fürdőszobánkban előnyt élvez egy kádnak az elhelyezése, egy zuhanytálcával szemben.
Hasznos tippek az ideális sarokkád kiválasztásához
Ez azonban csupán az első lépés a konkrét modell kiválasztása felé vezető úton, hiszen kádból rengeteg típus, méret és forma áll rendelkezésre, amik közül válogathatunk. Az M-Acryl sarokkádak például nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen alakjuknak köszönhetően szinte minden fürdőszobába könnyedén beilleszthetők.

A sarokkád előnyös tulajdonságai

Sokan azt gondolják elsőre, hogy egy sarokkád hatalmas helyet foglal, például egy egyenes kádhoz képest, ez azonban nem feltétlenül igaz. Mindkét oldala rövidebb, mint egy egyenes kád hosszanti oldala, a kád belső tere, ferde elhelyezése miatt mégis lehet olyan hosszú, mint egy egyenes kádé. A két rövidebb oldal miatt bizonyos formával és helykínálattal rendelkező helyiségekbe akár jobban is beilleszthető, mint a hagyományos társaik.

Legnagyobb előnye a sarokkádnak egyértelműen a hatalmas belső tere, amivel más típusok nem igazán tudják felvenni a versenyt. Ez az előny részben hátrány is, hiszen ekkora tér feltöltéséhez rengeteg melegvízre van szükség. Ugyanakkor a fürdőzés szerelmeseit biztosan kárpótolja a tágas kádbelső.

A sarokkádak túlnyomó többségében ülőke is kialakításra került, ami lehetővé teszi a kényelmes lábmosást, lábáztatást. Ha pedig ilyesmire nem használjuk, akkor praktikus tároló felületet biztosít tusfürdők, samponok és egyéb tisztálkodási kellékek számára.

Mire figyeljünk a kiválasztásnál?

Természetesen tisztában kell lennünk azzal, hogy mekkora kád fér el kényelmesen a fürdőben. Inkább számoljunk rá egy kicsit, hogy a termék kényelmesen elhelyezhető legyen.

Sarokkádak esetében, mivel nagy mennyiségű vízre van szükség a feltöltésükhöz, ajánlott akril modellt választani, hiszen ezek kimagasló hőtartó képességgel rendelkeznek, így nem kell attól tartani, hogy egy fürdőzés alkalmával kihűl a víz.

Ezenkívül mint minden egyéb fürdőszobai felület esetében, a kádnál is különösen fontos az antibakteriális felület, ami meggátolja a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók megtelepedését a kád felszínén.

Kiknek ajánlott a sarokkád?

Amennyiben kicsi fürdőszoba áll rendelkezésre, amelynek mindkét fala egyaránt rövid, lehet, hogy a sarokkád az egyetlen járható út, amennyiben nem szeretnénk lemondani a fürdőzésről.

Tágas mérete és kialakítása miatt könnyebb a be- és kiszállás, így az idősebb korosztály számára is ideális választás lehet.

Kisgyermekes családok esetén szintén praktikus és kényelmes megoldást nyújt a sarokkád. Méretéből adódóan akár több gyermek is tartózkodhat benne egyidejűleg, ami élvezetesebbé és szórakoztatóbbá teszi a fürdést, illetve a szülők számára is könnyebbséget jelent a tágas belső.