2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.05.03.

Sub_Bar

2024.06.11.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Amikor egy belső szerv normál helyzetéből (üregéből) kitüremkedik, akár veleszületett, akár szerzett nyíláson át, sérvnek nevezzük. Ez az állapot számos kellemetlen tünetben nyilvánul meg, többek között húzó fájdalomban, diszkomfortérzésben, valamint a sérvtömlő feletti bőrrész elhalhat. Mindez persze együtt jár esztétikai és higiénés panaszokkal egyaránt.

sebeszetikozpont.com Sérvsebészeti Központjában elvégzik a szükséges műtéti beavatkozást, fontos mielőbb igénybe venni a szakemberek segítségét, hiszen az életveszélyes, súlyos állapot, a sérvkizáródás egyedül így előzhető meg.

Milyen kezelési lehetőségek adottak?

Fontos kiemelnünk, hogy a sérv kizárólag sebészi úton kezelhető, ugyanis magától nem regenerálódik, a gyógytorna, illetve a sérkötő alkalmazása csupán a szinten tartásban, valamint a panaszok mérséklésében segíthetnek, de nem jelentenek megoldást a problémára.

A sebészeti kezelések közül páciensre szabottan választják ki a legmegfelelőbb műtéttípust, illetve eszerint határozzák meg az alkalmazandó eszközöket is.

Korábban már említettük, hogy a sérv igen súlyos szövődménye a sérvkizáródás, amely azt jelenti, hogy a sérvtömlőben “marad” a tartalom, a sérvkapu szorítása miatt pedig a vérellátás is elégtelenné válik, ennek következtében elhalhat az érintett bélszakasz, ezzel együtt baktériumok, toxinok szabadulnak fel, ami nagyon gyorsan életveszélyes állapotot eredményez.

Minimálisan invazív műtéti opciók

A laparoszkópos sérvműtétek esetében csupán kis méretű bemetszéseket ejtenek, ezáltal gyorsabb gyógyulással, rövidebb kórházi tartózkodási idővel számolhatunk. Persze emellett még számos egyéb előnye is van ezen műtéttípusnak, például az, hogy kisebb az esélye a szövődményeknek a beavatkozást követően. Kevesebb stresszel, megterheléssel jár a beteg szemszögéből, így ha lehetséges a minimálisan invazív megoldást célszerű választani.

A CMC Déli Klinika Sebészeti Központban ultramodern laparoszkópos full HD kamerát, illetve eszközöket használnak, melyek segítségével a műtéti terület alaposan feltérképezhető, valamint elvégezhető a tervezett eljárás.

Nem utolsósorban mellette szól az is, hogy kisebb mennyiségű vérveszteséggel kell csupán számolni, a heg esztétikusabban gyógyul, a sebfertőzés és a sebgyógyulási szövődmény esélye is minimális.

Természetesen a szakorvos határozza meg, hogy melyik kezeléstípus a legideálisabb a beteg számára, bizonyos esetekben nem jöhet szóba a laparoszkópos sérvműtét.

Válassza Ön is a CMC Déli Klinika Sebészeti Központot!

A szakemberek sokéves gyakorlati tapasztalattal, komoly szaktudással rendelkeznek, emellett ultramodern sebészeti eszközök és technológiák alkalmazásával állnak rendelkezésünkre. Érdemes mielőbb bejelentkezni probléma esetén, a komplex kivizsgálást követően személyre szabott kezelési tervet állítanak össze.