2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.05.03.

Sub_Bar

2024.05.30.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Valószínűleg egyikünk számára sem kérdés, hogy szükségünk van-e okostelefonra, hiszen a válasz egyértelműen az, hogy igen. Elvégre azon túl, hogy kapcsolatba tudunk lépni általa másokkal, számos egyéb dolgot is csinálhatunk a zenehallgatástól kezdve az internetezésen át egészen a különböző appok használatáig.
Mire figyeljünk, ha használt okostelefont vásárolunk?
Sokan azonban nem tehetjük meg, hogy újonnan vásároljunk telefont, mert nem áll rendelkezésünkre az ehhez szükséges pénzösszeg. Ez esetben jó megoldás lehet felkeresni a Rejoy online piacteret, ahol többek között használt mobiltelefon is megvásárolható.

Meglehetősen széles kínálatból válogathatunk, így tényleg csak rajtunk múlik, hogy végül melyik mellett tesszük le a voksunkat. Még az olyan, nagy népszerűségnek örvendő készülékek is elérhetőek, mint amilyen a méltán híres iphone 12 vagy 13, illetve ezek PRO változatai.

Amennyiben mégsem itt keresünk használt telefont, akkor nem árt odafigyelni néhány dologra, hogy elkerüljük a csalódást.

Alaposan ellenőrizzük a készülék fizikai állapotát!

Mindenekelőtt alaposan át kell néznünk a telefon külső részét, hogy nincsenek-e rajta olyan karcok és egyéb hibák, amik nem voltak feltüntetve a hirdetésben. Néha azok csak esztétikailag zavaróak, ha viszont súlyosabb sérüléseket is elszenvedett a készülék, akkor könnyen meglehet, hogy kihatással vannak a használatára is. Például nem működik megfelelően az érintőképernyő, vagy az oldalsó gombok nem reagálnak a nyomásra.

Kérdezzünk rá az akkumulátor állapotára!

Nemcsak a készülék állapotának van nagy jelentősége, hanem az akkumulátorénak is. Elvégre, ha nem tudjuk megfelelően feltölteni, vagy ha fel is töltjük, de az aksi hamarabb lemerül, mint az normális lenne, akkor a telefon bizony használhatatlanná válik. Fontos tehát, hogy rákérdezzünk az akkumulátorra, és kiderítsük, megfelelően működik-e.

Ellenőrizzük, hogy működik-e minden funkció!

Amennyiben nem online történik meg az adásvétel, hanem személyesen is találkozunk az eladóval, akkor érdemes letesztelni a készülék funkcióit. Kezdeményezzünk hívást, indítsuk el az applikációkat, lépjünk fel az internetre, próbáljuk ki a kamerát. Minél több mindent ellenőrzünk rajta, annál kisebb lesz az esélye annak, hogy a rejtett hibákra csak később derül fény.

Győződjünk meg róla, hogy a telefon nem lopott!

Sajnos még akár az is előfordulhat, hogy az eladó egy lopott készüléket igyekszik elpasszolni, ha pedig nem vagyunk elég elővigyázatosak, akkor ennek mi lehetünk az áldozatai. Ezt úgy védhetjük ki, hogy leellenőrizzük az úgynevezett IMEI számot, azt az egyedi azonosítót, amivel minden telefon rendelkezik. Ha lekérdezzük, akkor láthatjuk, hogy a készülék szerepel-e a lopott telefonok listáján.

Látható tehát, hogy a használt telefon vásárlása korántsem veszélytelen mulatság, éppen ezért mindenképp legyünk óvatosak! Ha nem akarjuk a szabadidőnket azzal tölteni, hogy hónapokon át keressük a megfelelő készüléket, akkor próbáljuk ki a Rejoy online piacteret, ahol biztonságosan tudunk vásárolni.