2024.05.03.

Sub_Bar

2024.05.07.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Egy ideje ott díszeleg az a középfokú német nyelvvizsga az önéletrajzodban, de ma már bizonytalan vagy, hogy ez a szint valóban tükrözi-e a tudásod? Vagy csak szeretnéd szimplán felmérni, hogy hol is tartasz a nyelvtanulásban? Akkor ez a cikk neked szól!
Tudd meg te is, hogy hányadán állsz a némettel!
Teszteld magad egyszerűen!

Valószínűleg sokunk esetében igaz, hogy rég volt már, amikor az iskolapadban ültünk vagy utoljára forgattunk egy nyelvkönyvet. Mindazonáltal számtalanszor alakulhat úgy, hogy a karrierünk szempontjából, továbbtanulás céljából vagy puszta kíváncsiságból fel kell elevenítenünk a német nyelvből szerzett ismereteinket. Ennek kiváló módja lehet az Együtt Németül ingyenes német szintfelmérő lehetősége, amely segít abban, hogy képbe kerülj a némettudásodat illetően.

Ez a tesztsor díjmentesen érhető el a honlapon, és rendkívül egyszerű a kitöltés menete. A linkre kattintva egyből a 100 kérdésből álló szintfelmérő jelenik meg előtted, és már kezdheted is a kitöltést, csupán egy e-mail-címre van szükség hozzá.

Eleinte bemelegítő feladatokkal fogsz találkozni, amelyek megadják a hangulatot a teszt további részeihez. Ahogy haladsz előre, egyre nehezebb és magasabb szintű tudást igénylő feladványok kerülnek eléd. Ne izgulj, a kitöltésnek nincs tétje, viszont egy remek eszköze annak, hogy kiderüljön az aktuális ismereteid szintje. A kapott eredmény fényében eldöntheted, hogy milyen intenzitással szeretnél fejlődni német terén a jövőben.

Könnyedén fejlesztheted a némettudásod

Gyakran hivatkozunk arra, hogy nincs időnk tanulni, vagy felnőttkorban nehezebben megy a szókincsfejlesztés és memorizálás. Ma már számtalan megoldás kínálkozik arra, hogy újra felvegyük a nyelvtanulás ritmusát.

Különféle kurzusok és tanfolyamok állnak rendelkezésünkre, de válogathatunk változatos online tankönyvek között is, ha inkább a saját tempónkban haladnánk. Az utóbbit bárhol elérhetjük, így tényleg semmi sem szabhat gátat a fejlődésnek.

A nyelvtudás az élet több területén kiemelkedően hasznos. Mindannyian örömmel tapasztaljuk, amikor elboldogulunk egy idegen országban, választ tudunk adni egy turistának, vagy megértünk felirat és szinkron nélkül egy filmet. Olykor pedig a némettudás szakmai előrelépést is jelent, ezért érdemes energiát fektetni a gyakorlásba.

A nyelvtanulás hobbiként is felfogható

Amikor kötelező jellegűnek tekintünk egy tevékenységet, hamar elszállhat a lelkesedésünk. A nyelvtanulás iránti kedvet akkor tudjuk hosszú távon megőrizni, ha egyfajta hobbiként szemléljük, és a pozitív oldalára fókuszálunk a feladatnak.

Ha a saját szükségleteinket és érdeklődési körünket helyezzük előtérbe, akkor szívesen foglalkozunk ezzel a szabadidőnkben is. Válasszunk egy olyan formát, amelyben nem terhel minket a számonkérések és vizsgák súlya, ezáltal pedig mindig lendületesen vethetjük bele magunkat a tanulásba.

Bátran vessük fel az ötletet a családtagoknak vagy barátainknak is, hiszen együtt még élvezetesebb és sikeresebb lehet a fejlődés folyamata!