2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.05.03.

Sub_Bar

2024.03.25.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A zuhanykabinok fürdőszobánk elengedhetetlen részét képezik. Méretük, kialakításuk, stílusuk és funkcióik szerint is széles skálán mozognak. Vannak, akik káddal képzelik el a helyiséget, mások a zuhanykabinra esküsznek.
Zuhanykabinok – stílus és kényelem a fürdőszobában
Mindre van megoldás: a Wellis oldalán prémiumkategóriájú zuhanykabinok közül válogathatsz, de kádakat és egyéb fürdőszobai kiegészítőket is találsz. Mi most cikkünkben a zuhanyzóhely kialakításának mikéntjét járjuk körül.

A fürdő adottságainak felmérése

A piacon elérhető óriási kínálatban könnyű elveszni, amikor az ideális zuhanykabint szeretnénk kiválasztani fürdőszobánkba. Tudatos tervezés és átgondoltság mellett azonban biztosak lehetünk benne, hogy megleljük a megfelelő típust.

Térképezzük fel a fürdőszoba adottságait, határozzuk meg, hogy milyen méretű termékek között érdemes kutatni. Ha a hely méretét illetően nem ütközünk akadályba, érdemes minél nagyobb kabinban gondolkozni, hiszen azok sokkal kényelmesebb élménnyé teszik a zuhanyzást.

Ha azonban szűkösebb a helykínálat, a méreten kívül a formára is érdemes odafigyelni, és a lehető leghatékonyabban kihasználni a területet.

Minőség és tartósság a kialakításban és alapanyagokban

Fürdőszobánk berendezésénél a dizájn, a kényelem és a praktikum szem előtt tartása mellett az is fontos szempont, hogy annak beépíthető elemeit csak hosszú évtizedek múlva, vagy akár soha ne kelljen cserélnünk.

Emiatt érdemes különös gondossággal kiválasztani a zuhanykabint. Megfelelő minőségre kell törekedni az alapanyagoknál és az illesztéseknél, valamint vízzáró elemek precíz kialakításánál is. Ha előzetesen időt és energiát fektetünk a kiválasztási folyamatba, az hosszú távon többszörösen meg fog térülni, és rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Stílus és egyéni preferenciák

Amint megterveztük a zuhanykabin helyét, és kiválasztottuk a megfelelő minőséget magában hordozó gyártót és alapanyagokat, eljött az ideje kreatívnak lenni, és saját ízlésünkre formálni fürdőszobánk központi elemét.

Próbáljunk a helyiség egészének stílusához passzoló megoldásokat keresni. A tisztán üvegből készült zuhanykabin modern és letisztult megjelenésével bármilyen fürdőbe kiválóan illeszkedik, valamint teljes áttetszőségének köszönhetően nagyítja a teret. Érdemes ugyanakkor extra figyelmet fordítani az üvegfelületek tisztítására és vízkőmentesítésére, hogy mindig mutatós legyen.

Amennyiben igazán személyre szabott kabint szeretnénk, választhatjuk az épített verziót, amit walk-in zuhanynak is szoktak nevezni. Ennek kialakításában csak a képzeletünk szabhat határt. Méret és stílus tekintetében is szabadon alakítható. Előnye a hagyományos, tálcás típusokhoz képest, többek közt tartósságában, illetve könnyebb tisztíthatóságában rejlik. Elkészítésük ugyanakkor általában idő- és költségigényesebb.

Bármelyik megoldást is választjuk, a magas minőségű termékek igényes beépítésének köszönhetően fürdőszobánk a lakás egyik ékköve lehet.