2020.06.05.
Szépművészeti Múzeum

Irány az Olympos!

2020.06.05.
Janus Pannonius Múzeum

Füves asszonyok és vadvirágok nyomában

2020.06.04.
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Rippl-Rónai Múzeum

Márpedig a harangok nem Rómába mentek...

2020.06.04.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

Apró és óriás ketyegők

2020.06.04.

Trianon Kiskunhalason

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum - Esterházy-palota - Győr
A múzeum épülete
Cím: 9021, Győr Király u. 17.
Telefonszám: (96) 322-695, (20) 532-2644
Nyitva tartás: K-V 10-18
2014. május 1-jén, szerdán a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum ünnepi nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: az Esterházy-palota 10-18-ig nyitva, többi kiállítóhelyünk zárva tart.
A program már nem tekinthető meg.
2019.05.18.
családi program, gyermek- és ifjúsági program, koncert, Múzeumok Majálisa, rendezvény, vetélkedő
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Egyéni belépő felnőtteknek
800 HUF
Egyéni belépő diákoknak
400 HUF
Egyéni belépő nyugdíjasoknak
400 HUF
Belépő családoknak
1800 HUF
/ család
Egyéni kombinált belépő
(Esterházy palota és Apátúr ház + 2 szabadon választható kiállítóhely)
2500 HUF
/ 3 nap
Tárlatvezetés magyar nyelven
3000 HUF
Tárlatvezetés idegen nyelven
6000 HUF
A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2019-ben is képviselteti magát a budapesti Múzeumok Majálisán. 


Kísérletezzünk és gondolkozzunk!


Győrben is tanult a 40 éve elhunyt Öveges József Kossuth-díjas, piarista szerzetes, tanár, de tárgyiasult és szellemi hagyatéka tovább él a városban.

Öveges professzor korának méltán elismert tudomány-népszerűsítő tudósa, munkásságát sokrétűség jellemezte, többek között a Magyar Televízió 100 kérdés – 100 felelet produkció szerkesztő műsorvezetőjeként is emlékezhetünk rá. Olyan érdekességek is felvetésre kerülnek a Rómer Múzeum sátránál – a tudomány megismerése mellett – minthogy milyen kapcsolat fűzi a mindannyiunk által kívánságműsorosként ismert Dévényi Tibi bácsihoz.

Mindemellett a család apraja-nagyja közel kerülhet a fizika érdekes és izgalmas világához, kísérleti eszközökkel, látványos bemutatókkal várunk mindenkit!

Készíts zsebszivárványt, csodálkozz rá a „kincskereső gépre”, értsd meg az erők és áramlások titkait, élvezd a hőtan és a fény varázsát! Ráadásként betekintést engedünk a jelenleg is feldolgozás alatt lévő, ismeretlen, de különleges Öveges-hagyatékba.


Art Mix Live a Majális szakmai színpadán:


A tavalyi évben új programsorozat indult útjára Győrben a Rómer Múzeumban, ART MIX LIVE címmel. A program során a klasszikus zene, múzeumban őrzött műkincsek, képzőművészeti alkotások közös szerepeltetése révén történeti korszakok és művészeti irányzatok ismeretterjesztő bemutatása valósul meg.

A Győri Filharmonikus Zenekar művészeiből alakult új formáció, a Győr Quartett egy kiemelkedő zeneművet ad elő, amely tematikájához Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum gyűjteményéből izgalmas tárgyakat, figyelemreméltó műalkotásokat választ.

A zenei élmény a Múzeumok Majálisának színpadán Antonín Dvořák F-dúr vonósnégyese. A cseh zeneszerzőt az Amerikában szerzett élményei inspirálták arra, hogy megírja az egyik legkedveltebb művét. Az „Új Világ” felfedezése, a 19. század utazóinak, művészeinek önkéntes vagy kényszerű emigrációja számos európai élettörténet meghatározó részévé vált. Ennek egyik legismertebb hazai példája a világhírű etnológus és kalandor Xántus János (John Xantus) Amerikában töltött évei. Az előadás során felidézzük Xántus nemrégiben előkerült mexikói levelezésének néhány gondolatát, elemezzük az általa készített képzőművészeti alkotásokat és arra is választ kapunk, hogy milyen fegyverrel járta egykor a Vadnyugatot Karl May hőse, az igazi Old Shatterhand.

Közreműködik:

Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója és a Győri Filharmonikus Zenekar művészei:
Győre Nóra-hegedű
Váray Bálint-hegedű
Burai Zsolt-mélyhegedű
Villányi Péter-cselló
Hasonló programok
Szakkör Hefter László üvegművész vezetésével
Hefter László üvegművész vezetésével a Képzőművészeti szakkörben elsajátíthatók és fejleszthetők azok a művészeti ismeretek (rajztudás, mintázó kézség, szín- és formaérzék, kreatív alkotókézség), amelynek vizsgálata felvételi követelmény a szakirányú művészeti közép- vagy felsőfokú intézményekben. tovább