Eseménynaptár
2020. augusztus
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
2020.08.07. - 2020.08.07.
Gyula
2020.08.06. - 2020.08.06.
Budapest
2020.08.05. - 2020.08.05.
Budapest
2020.08.05. - 2020.08.05.
Szeged
2020.08.05. - 2020.08.05.
Szombathely
2020.08.05. - 2020.08.05.
Kecskemét
2020.08.04. - 2020.10.25.
Budapest
2020.08.03. - 2020.08.07.
Veszprém
2020.08.03. - 2020.08.07.
Szentendre
2020.08.02. - 2020.08.02.
Pécs
2020.08.01. - 2020.08.01.
Eger
2020.07.31. - 2020.10.18.
Budapest
2020.07.24. - 2020.10.30.
Baja - Szentistván
2020.07.24. - 2020.10.31.
Székesfehérvár
2020.07.19. - 2020.08.19.
Debrecen
2020.07.17. - 2020.09.04.
Dunaújváros
2020.07.17. - 2020.08.17.
Kápolnásnyék
2020.07.16. - 2020.08.16.
Hatvan
2020.07.15. - 2020.08.30.
Budapest
2020.07.15. - 2020.08.04.
Herend
Kenyér
2020.07.27.
Tornyai János Múzeum
A dagasztás folyamata annak idején két órán át is tartott, az akkori öt-hatkilós kenyér fárasztó előkészítéséről az asszonyok úgy tartották, hogy addig nem lesz jó, „amíg nem csöpög a gerenda”, azaz amíg nem verejtékezik az ember homloka. A kenyérkészítés ismeretei anyáról leányra szálltak, s a vásárhelyi leányok addig nem is mehettek férjhez, amíg nem tudtak jó kenyeret sütni. tovább
Kenyér
elöző 4/7 következő