Eseménynaptár
2020. október
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2020.10.24. - 2020.10.24.
Budapest
2020.10.24. - 2020.10.24.
Kecskemét
2020.10.23. - 2020.11.07.
Szombathely
2020.10.23. - 2020.11.11.
Budapest
2020.10.23. - 2020.10.24.
Gyula
2020.10.22. - 2020.10.22.
Budapest
2020.10.22. - 2020.10.22.
Budapest
2020.10.22. - 2020.10.22.
Budapest
2020.10.22. - 2020.10.22.
Budapest
2020.10.21. - 2021.06.06.
Veszprém
2020.10.18. - 2020.12.27.
Kápolnásnyék
2020.10.17. - 2020.11.29.
Balatonfüred
2020.10.16. - 2020.11.16.
Zirc
2020.10.16. - 2020.11.16.
Kecskemét
2020.10.16. - 2020.12.31.
Zirc
2020.10.15. - 2021.02.07.
Miskolc
2020.10.14. - 2021.01.31.
Budapest
2020.10.11. - 2020.10.11.
Herend
2020.10.10. - 2020.11.15.
Budapest
Kenyér_1
2020.07.27.
Tornyai János Múzeum
A dagasztás folyamata annak idején két órán át is tartott, az akkori öt-hatkilós kenyér fárasztó előkészítéséről az asszonyok úgy tartották, hogy addig nem lesz jó, „amíg nem csöpög a gerenda”, azaz amíg nem verejtékezik az ember homloka. A kenyérkészítés ismeretei anyáról leányra szálltak, s a vásárhelyi leányok addig nem is mehettek férjhez, amíg nem tudtak jó kenyeret sütni. tovább
Kenyér_1
elöző 2/7 következő