Eseménynaptár
2025. december
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
2025.12.20. - 2025.12.20.
Budapest
2025.12.14. - 2026.03.15.
Székesfehérvár
2025.12.13. - 2025.12.13.
Veszprém
2025.12.13. - 2025.12.13.
Dunaújváros
2025.12.13. - 2025.12.13.
Dunaújváros
2025.12.13. - 2025.12.13.
Hódmezővásárhely
2025.12.12. - 2026.02.08.
Székesfehérvár
2025.12.12. - 2026.03.15.
Budapest
2025.12.10. - 2025.12.10.
Tatabánya
2025.12.07. - 2026.01.06.
Debrecen
2025.12.07. - 2025.12.20.
Budapest
2025.12.06. - 2025.12.06.
Veszprém
2025.12.05. - 2025.12.05.
Budapest
2025.12.05. - 2026.08.23.
Budapest
2025.12.05. - 2026.01.05.
Veszprém
2025.12.04. - 2026.01.04.
Budapest
2025.12.03. - 2026.02.01.
Budakeszi
Szennai Skanzen - Szenna
© Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (Falumúzeum)<br>A múzeum épülete
Cím: 7477, Szenna Rákóczi utca 2.
Telefonszám: (82) 584-013
Nyitva tartás: IV.1-X.31.: K-V 9-17
XI.13-XII.14.: K-V 10-16
A program már nem tekinthető meg.
2024.10.26. 10:00 - 16:00
gasztronómia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Belépő felnőtteknek
500 HUF
Belépő diákoknak
250 HUF
Belépő nyugdíjasoknak
250 HUF
Tematika: Falatnyi múzeum
Idén októberben, kéthetente szombaton, egész napos rendezvény keretében a hagyományos népi ételkészítési technikákat, elsősorban a zöldség- és gyümölcstartósítási módszereket szeretnénk bemutatni.

A hagyományos savanyúkáposzta elkészítése mellett az újra divatos fermentálás technikáját is bemutatjuk. Kipróbáljuk, az 1800-as évek népi étkezésében használt, mára a reform étkezésben előtérbe került köles és hajdina felhasználási lehetőségeit. A tevékenységeket a látogatók bevonásával, az ő aktív segítségükkel végezzük. Különös hangsúlyt fektetünk a bemutatott technikák könnyű elsajátíthatóságára, és a hétköznapi konyhára adaptálhatóságára. Az előzetesen elkészített, és a folyamatosan készülő ételekből az egész nap során kóstolót tartunk.

AZ ESETLEGES BELÉPJEGYEKRŐL ÉRDEKLŐDJÖN A MÚZEUMOKNÁL!