Eseménynaptár
2025. április
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
2025.04.24. - 2025.06.01.
Szombathely
2025.04.23. - 2025.04.23.
Kaposvár
2025.04.21. - 2025.04.21.
Fülek
2025.04.20. - 2025.04.21.
Szentendre
2025.04.19. - 2025.04.19.
Balassagyarmat
2025.04.19. - 2025.04.21.
Eger
2025.04.18. - 2025.05.24.
Kiskunhalas
2025.04.18. - 2025.04.21.
Ópusztaszer
2025.04.17. - 2025.04.17.
Fülek
2025.04.17. - 2025.05.17.
Budapest
2025.04.17. - 2026.01.04.
Szentendre
2025.04.16. - 2025.04.16.
Budapest
2025.04.16. - 2025.04.16.
Budapest
2025.04.16. - 2025.05.11.
Szombathely
2025.04.16. - 2025.05.16.
Nyíregyháza - Sóstó
2025.04.14. - 2025.12.12.
Budapest
2025.04.11. - 2025.06.28.
Tatabánya
2025.04.11. - 2025.05.23.
Dunaújváros
2025.04.11. - 2025.07.27.
Hódmezővásárhely
Szennai Skanzen - Szenna
© Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (Falumúzeum)<br>A múzeum épülete
Cím: 7477, Szenna Rákóczi utca 2.
Telefonszám: (82) 584-013
Nyitva tartás: IV.1-X.31.: K-V 9-17
XI.13-XII.14.: K-V 10-16
A program már nem tekinthető meg.
2023.10.14. 10:00 - 16:00
ajánlott korosztály: 18 - 99 év
családi program, gasztronómia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Belépő felnőtteknek
500 HUF
Belépő diákoknak
250 HUF
Belépő nyugdíjasoknak
250 HUF
Múzeumok Őszi Fesztiválja - Tematika: Csak természetesen
Az idei évben a hagyományos népi ételkészítési technikákat szeretnénk a látogatókkal megismertetni, ezért kéthetente szombaton egész napos esemény keretében az ősszel esedékes zöldség- és gyümölcstartósítási praktikákba nyújtunk betekintést.
A tevékenységeket a látogatók szeme előtt végezzük, és az előzetesen már elkészített ételekből kóstolót is tartunk. Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezeket a bemutatott és elsajátított technikákat a látogató háziasszonyok otthon is el tudják végezni.Tematikus programsorozatunk sorában Márton napon, az őszi zöldségek mellett a libás ételek is a központba kerülnek. A látogatóknak különböző őszi, káposztás, almás, tökös, és libásételek kóstolójával kedveskedünk.