2020.08.06.
Jósa András Múzeum

Klímaváltozások - már a kései újkőkorban is

2020.08.06.
Déri Múzeum

Ékesség az aranykorból

2020.07.30.
Déri Múzeum

Heti egy fürdés

2020.07.30.
Hatvany Lajos Múzeum

Hatvannak köze nincs az 59-hez

2020.07.30.
Jósa András Múzeum

Töltény a cigarettatárcában

2020.07.30.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Ha paprikaültetőt elnyomja az álom, a palánta feje is lebillen

2020.07.30.
Tolnay Klári Emlékház

Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán

Halász-kastély Kápolnásnyék - Kápolnásnyék
Cím: 2475, Kápolnásnyék Deák Ferenc u. 10.
Telefonszám: (21) 292-0471
2020.07.17. - 2020.08.17.
festészet, időszaki kiállítás, képzőművészet, kortárs
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Nagyszabású kiállításon mutatja be drMáriás művészetét a Halász-kastély. Kilenc teremben, több mint 300 négyzetméteren, a nemrégen tökéletes pompájában helyreállított impozáns épület jóformán teljes területén lesz látható korunk egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb művészének az elmúlt tíz évben alkotott műveiből válogatás.
drMáriás: Müller Cecília legyőzi a vírust! - 100 x 80 cm akril vásznon, festmény 2020
A kritikus, szellemes, közéleti és történelmi, politikai és társadalmi témákat rendszeresen taglaló és feszegető alkotó mintegy nyolcvan nagyméretű képe tematikus termenkénti elrendezésben, hozzájuk fűzött értelmezéseivel, videóival járható be, amely egy különleges hatalmas alkalmi installáció formájában mutatja be drMáriás ars poeticáját. A kiállításon láthatók lesznek az alkotónak a korona-vírus járvány ideje alatt készült festményei is, melyek egy része már nagy sikert aratott a budapesti Kieselbach Galéria nemrégen zárult kiállításán, de azóta készült újabb alkotások ősbemutatójának is helyszíne lesz a Halász-kastély.

A téma, amely azóta is változatlan aktualitással foglakoztat minket, a koronavírus járvány a hívószava a tárlatnak, amelynek bevezető felütésében drMáriás az operatív törzs stílusában vezeti fel kiállítását. A nagyszabású tárlaton az alkotó politikai ideológiákkal, történelmi korszakokkal, valamint a művészettörténet különböző stílusaival, korunk és legújabb-kori történelmünk legfontosabb szereplőinek bemutatásával és egyéni értelmezésével hívja különleges, felszabadító, vérbeli kelet-európai hangulatú utazásra a kortárs művészet szárnyán látogatóit. Egyik szarkasztikus mondatát idézve: mivel az olaszországi Velencei Biennálé a koronavírus járvány felületes kezelése miatt idén ott elmarad, így itthon lesz látható kicsiben a Velencei Tónál, mint ajándék a magyar állampolgároknak azért, amiért fegyelmezetten viselkedve segítettek megúszni a koronavírus komoly elterjedését.

A kiállítást a Tudósok-együttes népszerű videói, albumok, lemezek és merített papírra készült nyomatok teszik teljessé.

A kiállítást Fábry Sándor humorista, író, érdemes és kiváló művész nyitja meg, akinek a művésszel közösen készített képzőművészeti-irodalmi albuma, az Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára máig nagy népszerűségnek örvend.