2024.05.03.

Sub_Bar

Hetedhét Játékmúzeum - Székesfehérvár
 A "csecsemő-osztály"
Cím: 8000, Székesfehérvár Oskola u. 2-4., Hiemer-ház
Telefonszám: (22) 202-601
Nyitva tartás: K-V 10-18
2020.03.24.
Hetedhét Játékmúzeum
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Vajon milyen társasjátékok sorakozhattak egy múlt századi gyerekszoba polcán? Eheti sorozatunkból kiderül, melyek voltak a legnépszerűbb táblás játékok a századfordulón és a 20. század első
Madárlakodalom, táblás játékévtizedeiben. Bemutatott játékaink ismerősek lehetnek, hiszen mai megfelelőjük a mi polcainkon is megtalálhatóak. Keressék most elő ezeket, teljenek közös játékkal az otthon töltött napok!

„Unatkozom!” – sóhajtott Zsuzska, miközben az ablakpárkányon könyökölve bámészkodott. Gyönyörű tavaszi nap volt, vidám madárcsicsergés szűrődött be a nyitott ablakon. „Vajon miről beszélgethetnek a madarak?” „Tudom már…” – pattant fel Fruska, magára hagyva „madárságokon” mélázó húgát. Nemsokára visszatért, nyomában Olivérrel, hóna alatt egy társasjátékkal:

„Madárlakodalom”.

„Madárlakodalom – egy kockadobásos társasjáték, versbe szedett mókás utasítással, 6 különféle madár, mint játékfigura. 2 Pengő”

A színes litográfiával díszített társasjáték játéktábláját és a doboztetőt a Moskovszky-gyűjtemény őrzi, a szabály hiányzik. A magyar nyelvű játék az 1930-as évekből származik.

(Forrás: Haider Edit (2017): A Moskovszky-gyűjtemény társasjátékai. Lépegető játékok. In: Játék és
tudomány a Hetedhét Játékmúzeumban. Válogatás a Moskovszky Éva emlékére rendezett
konferenciák előadásaiból 2012-2016, Szent István Király Múzeum, Székesfehérvár, 125.)