2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

Bihari Múzeum - Berettyóújfalu
A múzeum épülete
Cím: 4100, Berettyóújfalu Kálvin tér 1.
Telefonszám: (54) 402-390, (54) 500-340
Nyitva tartás: H-P 9-16
Minden hónap utolsó előtti szombatján, illetve nemzeti ünnepeinken a múzeum 10-16 óráig nyitva tart.
A legalább két héttel korábban bejelentkezett csoportokat szombaton és vasárnap is fogadjuk előre egyeztetett időpontban 10-16 óra között!
2015.05.18.
festészet, hír, hírességek, képzőművészet, Pablo Picasso
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A múzeumok világnapja alkalmából "összefirkáltak" egy tízmillió forint értékű autót, amely a balatonfüredi Picasso kiállítást hivatott hírdetni. A Range Roverre olyan motívumok kerültek fel, amelyek többsége a balatoni kiállítás képein is felismerhető. Az autó először Budapesten mutatkozik be.

A Range Rover Evoque kidekorálása az Operaház előtt történt: három napon át dolgoztak rajta a grafikusok. A helyszínt nem véletlenül választották meg. Ezen a környéken az átlagosnál több a külföldi turista, ugyanakkor a helyszínnek jelzésértékű üzenete lehet az autópiac számára is, hiszen a kulturális intézmény kizárólagos autós partnere a BMW. A Land Rover pedig egyre inkább (ismét) komoly piaci vetélytársa a német márkáknak. 

Az autó megjelenését nem véletlenül erre a napra időzítették, hiszen a Múzeumok Világnapját már több mint száz országban közel 30.000 múzeum tartja - izgalmasabbnál izgalmasabb programokat kínálva a múzeumszerető közönségnek. Az ünnep célja, hogy az év e napján komolyabb figyelem forduljon a múlt emlékeit őrző és bemutató intézmények felé.