2023.05.18.
Móra Ferenc Múzeum

A színpompás kínai agyagkatonák

2023.01.30.
Móra Ferenc Múzeum

Régészet a magasból

2022.10.13.
Móra Ferenc Múzeum

Agamemnón maszkja

2022.06.28.
Móra Ferenc Múzeum

Hétezren a szegedi Múzeumok Éjszakáján

2022.06.17.
Móra Ferenc Múzeum

Totemoszlopot helyeznek el a Móra-múzeumnál

2023.06.02.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Védett Üzleteink Program

2023.06.02.
Petőfi Irodalmi Múzeum

Egy kényelmetlen ember élettörténete

Móra Ferenc Múzeum - Szeged
Móra Ferenc Múzeum, Szeged
Cím: 6720, Szeged Roosevelt tér 1-3.
Telefonszám: (62) 549-040
Nyitva tartás: H-V 10-18
2022.06.15.
hír, rendezvény, szakmai program, szaktárlatvezetés
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Gőzerővel épül a szegedi cowboy és indián kiállítás, ahol az oklahomai cowboy-tárgyak mellett indián ereklyéket is bemutatnak: látható lesz eredeti fejdísz, békepipa, különböző ruhadarabok és használati tárgyak is. A tárlat különlegessége, hogy a magyar indián közösség által készített tárgyakat is láthat majd a nagyközönség a Móra Ferenc Múzeumban.

Az indiánokat bemutató kiállítótérben tartunk sajtóeseményt június 16-án, csütörtökön 11 órakor Nagy Imre művészettörténész, kurátor közreműködésével.

Óriási tempóban halad a szegedi cowboy és indián kiállítás építése. A szakemberek több kiállítótérben dolgoznak egyszerre: a tárgyak egy része már vitrinbe került, zajlik a különböző grafikai elemek elkészítése és elhelyezése, a tárgyak installálása.

A kiállítás fontos részét képezi az indiánok világának bemutatása. A tárlaton a Néprajzi Múzeumból kölcsönzött eredeti indián relikviákat is láthat a közönség: tolldíszeket, békepipát és a pipázás további kellékeit, amuletteket, fegyvereket. Emellett a látogatót megismerhetik öltözködésüket, viseleteiket is eredeti bőingen, ágyékkötőn és további ruhadarabokon keresztül.

A tárlaton a magyar indián közösség tagjai által készített tárgyakat is bemutatnak, például gyermek és felnőtt mokaszinokat, használati tárgyakat, teljes viselet-rekonstrukciókat. A kiállításon különböző tematikus blokkokkal kívánják az indiánok világát szemléltetni: a viseleteken túl a gyermekkor világát, az indián fegyvereket és harcászatot, a kézművesség érdekességeit is megismerhetik az érdeklődők. A kiállítóteremben folyamatosan eredeti indián fotókat vetítenek majd, mellyel megidézik a régi idők indián világát.

Az indiánok világát bemutató kiállítótérben tartunk sajtóeseményt Nagy Imre művészettörténész, kurátor közreműködésével az indián kiállítási egység kapcsán.
Időpont: június 16., csütörtök 11 óra
Helyszín: Móra Ferenc Múzeum
Az eseményre tisztelettel várjuk az újságíró kollégákat!