2021.02.24.
Déri Múzeum

A debreceni Hősök temetője - 1. rész

2021.02.19.
Déri Múzeum

Munkácsy születésnapi ajándéka

2021.02.04.
Déri Múzeum

Nézz ránk, Ady Endre!

2020.12.10.
Déri Múzeum

Múzeumigazgató - akt pózban

2020.12.03.
Déri Múzeum

Az emlékezés íze: mama glóriával

2020.11.17.
Déri Múzeum

Gonosz férj és erőszakos feleség

Déri Múzeum - Debrecen
A múzeum bejárata
Cím: 4026, Debrecen Déri tér 1.
Telefonszám: (52) 322-207
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
2021.02.04.
Déri Múzeum
hír, képzőművészet, kortárs
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
2020 augusztusában rendkívül nagy érdeklődés mellett volt látható a Debreceni Csokonai Színház felújításra váró épületében megrendezett Lighthouse ON csoportos fényművészeti kiállítás. A térspecifikus kompozíciók labirintusszerűen vezették végig a látogatókat a teátrum különleges atmoszférájú épületrészein. Debrecenben a fénnyel való művészi munka több évtizedes múltra tekint vissza a Lighthouse pedig a hazai és nemzetközi fényművészet, a fényről gondolkodás népszerűsítését tűzte ki céljául gondozva a magyar tudomány és művészet örökségét. A fény térteremtő erejét.
Interaktív fényinstalláció Debrecen új kirakatgalériájában
Idén februárban és márciusban a Lighthouse - betartva a mindenkori hatályos járványügyi korlátozásokat és folytatva a térspecifikus fényinstallációk sorát - a Déri Múzeummal, a Csokonai Színházzal és a Cívis Házzal együttműködésben egy üres üzlethelyiséget avat alkalmi kirakatgalériává. Üveg mögé zárva, mégis bárki számára biztonságosan megtekinthetővé téve fényalkotásaikat.

Sztojánovits Andrea FÉSZEK című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely (mïus) hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal, Kovács Ivó Searchlight installációja pedig fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakathelységét.

Dallos-Nagy Krisztina