2020.10.27.
Janus Pannonius Múzeum

Vadókaszörp, csitkenyés bor, mókusvíz

2020.10.26.
Déri Múzeum

A gyilkos oroszlánfej

2020.10.25.
Déri Múzeum

A köpönyegforgató brigadéros

2020.10.25.
Szépművészeti Múzeum

A kereszténység védőbástyája - rézmetszeten

2020.10.20.
Szépművészeti Múzeum

Magas olasz állami kitüntetést kapott Baán László

2020.10.18.
Janus Pannonius Múzeum - Modern Magyar Képtár II.

Kollázs, montázs, asszamblázs

2020.10.04.
hír, műemlékvédelem, örökségvédelem
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Kárpát-medencei épített örökség védelméért és megújításáért dolgozó szervezet mozgalmas és tevékeny másfél évre tekinthet vissza: 2019-ben és 2020 első felében zajlottak a határon túli műemlékeket megújító program, a Rómer Flóris-terv munkálatai, folyt a felvidéki Borsiban álló Rákóczi-várkastély restaurálása.

Az alapítványhoz köthető projektek során több szenzációs művészettörténeti felfedezésre került sor – többek között a viski (Kárpátalja) református templom középkori falképeinek feltárására, vagy a hajdani Maros megyei kolostorlánc nyomainak megtalálására. 2019 óta az alapítvány szervezi az anyaországi Népi Építészeti Programot, amelynek legutóbbi támogatási felhívására rekordszámú érdeklődő jelentkezett.


Van tehát mit számba venni. A konferencián Dr. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója összegez, ezenkívül számos izgalmas előadás lesz hallható a Kárpát-medencei örökségvédelem témakörében.

  • A konferencián mutatjuk be a Teleki László Alapítvány új folyóiratát, a Kárpát-medencei műemlékvédelem legfontosabb fejleményeiről tudósító In situt.
  • Bemutatjuk a „Toronyiránt" néven elérhető applikációt, amelynek első állomása nyolc dél-erdélyi templom meglátogatására hívja a kirándulókat.
  • A konferencián Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adja át a Kárpát-medencei örökségvédelemben végzett kimagasló munkáért járó Granasztói György-díjat.


Időpont: 2020. október 15., 9:00

Helyszín: Batthyány Lajos Alapítvány díszterme, 1067 Budapest, Eötvös u. 24. – és online


A járványhelyzetre tekintettel a konferencia előadói részben a helyszínen, részben pedig online tartják meg előadásukat. Az eseményre szeretettel várjuk az újságírókat akár „élőben", az Eötvös utcában, akár online. Kérjük, részvételi szándékuk esetén a mellékelt regisztrációs lapot küldjék vissza a telekialapitvany@gmail.com címre, vagy keressék Wekerle Szabolcsot a wekerle.szabolcs@gmail.com e-mail címen, vagy a 0036205833259-es telefonszámon.