2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

Erkel Ferenc Múzeum - Gyula
Cím: 5700, Gyula Kossuth u. 17.
Telefonszám: (66) 361-236
Nyitva tartás: H-V 10-18
2020.07.02.
Erkel Ferenc Nonprofit Kft.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Egyik napról a másikra vissza is álltak a gyulai kiállítóhelyek az eredeti nyitvatartási rendjükre. A veszélyhelyzet megszűnését követően született kormányrendelet lehetővé teszi a múzeumok újbóli megnyitását is; a lehetőségre gyorsan reagáltak az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. működtetésében lévő kiállítóhelyek, s csütörtökön 10 órakor már ki is nyitottak.

Kilencvenhárom nap kényszerű zárva tartást követően június 18-án, csütörtökön ismét megnyitottak a gyulai kiállítóhelyek. Szerda éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben a köztársasági elnök által aláírt törvény a veszélyhelyzet megszüntetéséről. A különleges jogrenddel összefüggésben hozott rendeletek a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztették, így június 18-ával a múzeumoknak is lehetőségük van, hogy ismét látogatókat fogadjanak.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. gyorsan reagált a hirtelen jött lehetőségre, s a mai napon 10 órakor valamennyi, a nonprofit kft. működtetésében lévő kiállítóhely megnyitott a látogatók előtt. Az újra nyitással a kiállítóhelyek nemcsak visszatértek a március 17-i bezárásukat megelőző működéshez, de még bővítették is nyitva tartásukat: a következő időszakban a hétfői napokon is várják a vendégeket.

Ennek megfelelően a Gyulai Vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel Ferenc Emlékház minden nap 10-18 óra között tart nyitva, a Ladics-ház és a Kohán Képtár pedig a szokott fél-fél napokon, de hétfőn is látogatható.
Érdemes tudni még, hogy a vár nyitva tartását a Gyulai Várszínház egy-egy produkciója befolyásolhatja (korábban zárhat a vár), de erről a kiállítóhely minden alkalommal tájékoztatást ad.

Az újbóli megnyitással természetesen ismét elérhetők a vár és az Almásy-kastély szolgáltatásai is, így mindkét kiállítóhelyen a garantált programok, a kastélyban pedig a szabadulószoba is. Az előttünk álló hétvégén a kastélyban alkotóházat rendeznek és a szabadulószoba is üzemel majd, a várban a szokott, szombatonkénti eseményekkel találkozhatnak a látogatók. A Kastély Kávézó és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont ajándékboltja május 6. óta már üzemel.