2021.01.21.
Dobó István Vármúzeum

Kötéltechnikai gyakorlat az Egri várban

2021.01.21.
Janus Pannonius Múzeum - Modern Magyar Képtár II.

Ficzek Ferenc nagyméretű zománcképe a pécsi Modern Magyar Képtárban

2021.01.20.
Göcseji Múzeum - Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága

Rio de Janeiro Zalaegerszegen

2021.01.20.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Retro hungarikumok a legvidámabb barakkból

2021.01.19.
Szépművészeti Múzeum

Villát vásárolt a Kárpáthy Zoltán honoráriumából

2020.03.23.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ingyenes online programokat ajánl a spanyol kulturális tárca a 15 napos, komoly korlátozásokkal járó szükségállapot idejére, amelyet a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére vezettek be a dél-európai országban.

A kulturális és sportminisztérium, akultúraazotthonodban elnevezésű kezdeményezésének lényege, hogy a közönségnek ne kelljen lemondania a kulturális élményekről ebben az időszakban sem, amikor nem nyithatnak ki a mozik, a könyvtárak, a színházak, a múzeumok és a koncerttermek.

Mivel ezekben a napokban a társadalmi élet átkerült az online térbe, a szórakozás, kikapcsolódás, művelődés lehetőségét is itt kínálják.

Az eBiblio szolgáltatással a spanyol közkönyvtári gyűjtemény érhető el, a spanyol nemzeti könyvtár (BNE) weboldalán pedig akár XV. századi könyvritkaságok digitalizált változatai között is lehet böngészni, a fényképek, térképek, partitúrák, kéziratok és sajtóarchívum mellett.

A szaktárca felügyelete alá tartozó nagy múzeumok, mint például a világhírű Prado, a Thyssen-Bornemisza vagy a Zsófia királyné Múzeum virtuális tárlatokkal vagy kiállításairól készült videókkal várja a látogatókat.

A spanyol nemzeti filmarchívum háromnaponta tesz elérhetővé egy-egy filmklasszikust.

Az előadó- és zeneművészetek nemzeti intézetének jóvoltából a teatroteca nevű platformon több mint 1500 színházi, zenei, tánc- és cirkuszi előadást lehet megnézni.

A vasárnap óta érvényben lévő szükségállapotot jól jelzik szerte az országban az elnéptelenedett utcák és a látványosan lecsökkent autóforgalom. A közszükségleti cikkeket, például élelmiszert, gyógyszert árusító üzleteken kívül minden zárva van.

(MTI)