2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2019.04.12.
hír, képzőművészet, kortárs
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

Zöldhatárral címmel nyílt kiállítás a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Pinceműhelyben az erdélyi Lakóca csoport munkáiból. A kiállítás május 5-éig tekinthető meg.


Zöldhatár"A zöldhatár egyrészt szép fogalomként él bennünk, határtalan és semleges terület, amit a természet birtokol, másrészt negatív értelemben egy egyezmények által felszabdalt területek közt húzódó sávot jelöl. Vonalként választ el közigazgatási területeket és népcsoportokat.

Ez a sáv szinte egyedülálló módon autonomitást biztosít a természetnek, hiszen az ember számára nem birtokolható terület, igazi no-go zóna! Olyan terület, amit az irigység és az egymás iránti félelem szült, aminek a következményeképpen birtokolhatja a természet, érdekes jelenkori összefüggésben áll a paradicsomi édenkerttel."

Kiállító művészek:

Éltes Barna, Horváth Levente, Hosszú Zoltán, Hugyecsek Balázs, Madaras Péter, Nicu Barb, Péter Alpár, Rizmayer Péter, Sipos-Gaudi Tünde


A csoportról:

„A Lakóca Egyesület egy baráti csoportosulás szövetségéből alakult 2013-ban. Nevünket Háromszék legmagasabb csúcsától, az 1777 méteren lévő Lakóca-tetőtől kölcsönöztük. Már névválasztásunkban igyekeztünk utalni arra, hogy a Lakóca csúcshoz hasonlóan mi is egy olyan támpont szeretnénk lenni, feltörekvő vagy útkereső alkotók számára, ahonnan a szélrózsa minden irányába szabad kilátás nyílik. Az egyesület szerteágazó tevékenységgel bír, de a társaság zöme hivatásos képzőművész. A Lakóca Alkotócsoport, amely az egyesület képzőművészeit tömöríti, elsősorban szellemi műhely, ahol nem csak a közös alkotáson van a hangsúly, hanem egy olyan közös, virtuális, szellemi tér létrehozása a cél, ahol különböző nézőpontok, vélemények szabadon terítékre kerülhetnek és kötetlen beszélgetések, eszmecserék során ezek alkotásokká válva kivirágozhatnak és hosszú távon gazdag termést hozhatnak majd.”

Madaras Péter