2020.06.05.
Szépművészeti Múzeum

Irány az Olympos!

2020.06.05.
Janus Pannonius Múzeum

Füves asszonyok és vadvirágok nyomában

2020.06.04.
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Rippl-Rónai Múzeum

Márpedig a harangok nem Rómába mentek...

2020.06.04.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

Apró és óriás ketyegők

2020.06.04.

Trianon Kiskunhalason

Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Háza - Debrecen
Cím: 4024, Debrecen Kossuth u. 1.
2019.04.07.
Árpád-kor, hír, Középkor, történelem
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ebben az évben jeles évfordulót ünnepel Debrecen: 1849-ben fél esztendeig a szabadság őrvárosa, magyar főváros lehetett és ekkor, 170 éve járt itt a magyar Szent Korona is. Ennek emlékezetére április 10-én 17 órakor a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában a Szent Korona előtt tisztelgő kiállítás nyílik.
A Szent Korona
A jeles alkalom különleges tárlat megvalósítására sarkallta a Bobonkáné Papp Antónia által létrehívott debreceni Korona Gyermekrajz Gyűjtemény Körét. Együttműködve a Debreceni Művelődési Központtal egy olyan kiállításra vállalkoznak, mely több oldalról igyekszik megmutatni a magyarság szent ereklyéjét: bemutatja tárgyi valóságában Szelényi Károly egyedülálló fotói segítségével, illetve bemutatja népművészeti alkotásokon, a Bobonkáné Papp Antónia tanítványai által készített gyermekrajzokon, tűzzománcokon és kortárs műalkotásokon keresztül, hogy mit jelentett, ill. jelent ma a magyarság, ill. a debreceniek számára a Szent Korona.

A kiállítás igyekszik kézzelfoghatóvá tenni számunkra, hogy a magyar Szent Korona mindig többet jelentett a magyarság számára, mint egy tárgyi relikvia. A tárlat látogatói megbizonyosodhatnak arról, hogy a Szent Korona minden korban élő minőségként tételeződött, benne élt népünk lelkületében és ma is jelentős hatóerőt képvisel.

Szelényi Károly korona-fotóit a Háló Mozgalom (Találkozás, Kapcsolat, Közösség) vezetősége bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

A tárlatot Szántai Lajos művelődéskutató nyitja meg, közreműködik Bárdosi Ildikó népdalénekes és Molnár Miklós népzenész. A kiállítás 2019. május 10-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10-18 óráig. Vizuális anyanyelvünkön szóló társasjátékokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők 2019. április 16-án 14.30-tól 17.30-ig Bobonkáné Papp Antónia vezetésével.