2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

Mobilis Győr – A Felfedezések Háza - Győr
Mobilis Győr – A Felfedezések Háza
Cím: 9026, Győr Vásárhelyi Pál u. 66.
Telefonszám: (96) 618-111
Nyitva tartás: Egyéni látogatói nyitva tartás: Sze-P 14-18, Szo-V 10-18 Nyitva tartás előre bejelentkezett csoportok számára: H-P 9-18, Szo-V 10-18 A bejelentkezett csoportok minimális létszáma 25 fő és legkésőbb a látogatást megelőzően 5 nappal szükséges regisztrálni. Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 25 főt, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal. Tel: 96 618 118, 20 248 5322
2018.12.10.
elektronika, elektrotechnika, hír, műszaki tudományok, számítástechnikai
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Mobilis Győr harmadik alkalommal rendezte meg a Nemak-Mobilis robotversenyt, a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját. A nagyszabású robotverseny egyúttal a Mobilis által alapított mentorprogram látványos bemutatkozása volt, hiszen a vállalati együttműködések 10 intézmény csapata számára tették lehetővé a részvételt a rangos megmérettetésen. A győri versenyről a Mobilis Bits és a ROBOKTAT jutott tovább a
versenysorozat nemzetközi elődöntőjébe. A látványos robot játék menetek mellett idén is érdekes kísérőprogramok várták a LEGO világa és a robotika iránt érdeklődőket a Mobilisben.

A FIRST LEGO League egy globális versenysorozat, amely küzdelmein 9-16 éves diákokból álló csapatok vesznek részt világszerte. Az FLL versenyeken négy különböző feladatban versenyeznek a csapatok, ezek fele műszaki feladat, amely közvetlenül kapcsolódik a robotikához, a további versenyszámok pedig olyan fontos képességeket, készségeket tesztelnek, mint pl. a csapatmunka, kommunikáció, kreativitás, problémamegoldás, egy kutatási téma feldolgozása és ezzel kapcsolatban egy innovatív ötlet kidolgozása és bemutatása a szakértő zsűri számára. Mára országos szinten is kiemelkedő szakmai műhely a Mobilis által alapított mentorprogram, amely újabb és újabb versenycsapatok megalakulásához és eredményes működéséhez nyújt támogatást. A mentorprogram motorja a Nemak Győr Kft., a program kiterjesztésének köszönhetően az AUDI HUNGARIA Zrt. és az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. támogatása újabb diákcsapatok számára tette lehetővé a részvételt a versenyen.

A vállalatok széles együttműködése és helyszíni megjelenése jól mutatja, hogy mennyire értékes pályaorientációs eszköznek tartják a versenyt. Kiemelt támogatóként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az IGM Robotrendszerek Kft. és a Vidanet Zrt. állt a rendezvény mellé, ezzel igazolva, hogy az FLL nem csupán különleges verseny, hanem valódi érték a gazdasági élet számára.

A győri verseny ezúttal is számos érdekes kísérőprogramot kínált a látogatóknak: kipróbálhatták a nemrég nyílt MobilITy-Győr Digitális Élményközpont attrakcióit, az AUDI HUNGARIA standján egy interaktív, pneumatikus labirintussal játszhattak, az ABB Kft. jóvoltából pedig testközelből találkozhattak egy egyedülálló, kollaboratív ipari robottal. Nem csupán a versenyasztalok mellett mutatkoztak be tehetséges fiatalok, hiszen előadást tartott Illyés András, az Európai Űrügynökség 2018-as CanSat versenyének különdíjasa, a HunSat műholdépítő diákcsapat vezetője. A Mobilis LEGO szakkörös diákjai az FLL Junior versenyfeladatait mutatták be, a robot játék menetek közötti szünetekben pedig DJ Matyi, Magyarország legfiatalabb rádiósa szórakoztatta a rendezvény látogatóit.