2020.06.05.
Szépművészeti Múzeum

Irány az Olympos!

2020.06.05.
Janus Pannonius Múzeum

Füves asszonyok és vadvirágok nyomában

2020.06.04.
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Rippl-Rónai Múzeum

Márpedig a harangok nem Rómába mentek...

2020.06.04.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

Apró és óriás ketyegők

2020.06.04.

Trianon Kiskunhalason

Mobilis Győr – A Felfedezések Háza - Győr
Mobilis Győr – A Felfedezések Háza
Cím: 9026, Győr Vásárhelyi Pál u. 66.
Telefonszám: (96) 618-111
Nyitva tartás: Egyéni látogatói nyitva tartás: Sze-P 14-18, Szo-V 10-18 Nyitva tartás előre bejelentkezett csoportok számára: H-P 9-18, Szo-V 10-18 A bejelentkezett csoportok minimális létszáma 25 fő és legkésőbb a látogatást megelőzően 5 nappal szükséges regisztrálni. Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 25 főt, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal. Tel: 96 618 118, 20 248 5322
2018.12.10.
elektronika, elektrotechnika, hír, műszaki tudományok, számítástechnikai
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Mobilis Győr harmadik alkalommal rendezte meg a Nemak-Mobilis robotversenyt, a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját. A nagyszabású robotverseny egyúttal a Mobilis által alapított mentorprogram látványos bemutatkozása volt, hiszen a vállalati együttműködések 10 intézmény csapata számára tették lehetővé a részvételt a rangos megmérettetésen. A győri versenyről a Mobilis Bits és a ROBOKTAT jutott tovább a
versenysorozat nemzetközi elődöntőjébe. A látványos robot játék menetek mellett idén is érdekes kísérőprogramok várták a LEGO világa és a robotika iránt érdeklődőket a Mobilisben.

A FIRST LEGO League egy globális versenysorozat, amely küzdelmein 9-16 éves diákokból álló csapatok vesznek részt világszerte. Az FLL versenyeken négy különböző feladatban versenyeznek a csapatok, ezek fele műszaki feladat, amely közvetlenül kapcsolódik a robotikához, a további versenyszámok pedig olyan fontos képességeket, készségeket tesztelnek, mint pl. a csapatmunka, kommunikáció, kreativitás, problémamegoldás, egy kutatási téma feldolgozása és ezzel kapcsolatban egy innovatív ötlet kidolgozása és bemutatása a szakértő zsűri számára. Mára országos szinten is kiemelkedő szakmai műhely a Mobilis által alapított mentorprogram, amely újabb és újabb versenycsapatok megalakulásához és eredményes működéséhez nyújt támogatást. A mentorprogram motorja a Nemak Győr Kft., a program kiterjesztésének köszönhetően az AUDI HUNGARIA Zrt. és az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. támogatása újabb diákcsapatok számára tette lehetővé a részvételt a versenyen.

A vállalatok széles együttműködése és helyszíni megjelenése jól mutatja, hogy mennyire értékes pályaorientációs eszköznek tartják a versenyt. Kiemelt támogatóként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az IGM Robotrendszerek Kft. és a Vidanet Zrt. állt a rendezvény mellé, ezzel igazolva, hogy az FLL nem csupán különleges verseny, hanem valódi érték a gazdasági élet számára.

A győri verseny ezúttal is számos érdekes kísérőprogramot kínált a látogatóknak: kipróbálhatták a nemrég nyílt MobilITy-Győr Digitális Élményközpont attrakcióit, az AUDI HUNGARIA standján egy interaktív, pneumatikus labirintussal játszhattak, az ABB Kft. jóvoltából pedig testközelből találkozhattak egy egyedülálló, kollaboratív ipari robottal. Nem csupán a versenyasztalok mellett mutatkoztak be tehetséges fiatalok, hiszen előadást tartott Illyés András, az Európai Űrügynökség 2018-as CanSat versenyének különdíjasa, a HunSat műholdépítő diákcsapat vezetője. A Mobilis LEGO szakkörös diákjai az FLL Junior versenyfeladatait mutatták be, a robot játék menetek közötti szünetekben pedig DJ Matyi, Magyarország legfiatalabb rádiósa szórakoztatta a rendezvény látogatóit.