2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2013.12.04.
hír, kultúrpolitika
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

Nem csökkenhet a zöldfelület a Városligetben a beruházások után - mondta Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere kedden újságíróknak, hozzátéve: ennek érdekében módosító indítványt nyújt be a fejlesztéseket megalapozó törvényjavaslathoz.

 

A kormánypárti politikus - aki párttársával, Vas Imrével jegyzi az eredeti törvényjavaslatot - elmondta, hogy jelenleg a szervezeti struktúra kialakításánál tartanak, mert a fejlesztés túlmutat Zuglón és a fővároson. Hozzátette: a területen kiemelt állami beruházások valósulnak meg, például a múzeumi negyed. Emellett meg kell oldani a közlekedési folyosók áthelyezését is, mert például kevés olyan város van, ahol a központi parkba egy gyorsforgalmi út vezet be - jegyezte meg.


Papcsák Ferenc jelezte: a törvényjavaslat a tulajdonjogokat nem érinti, csak a vagyonkezelői jogokat helyezi át 99 évre a százszázalékos állami tulajdonú Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.-hez, amely nem értékesíthető társaság.


A polgármester kiemelte: előterjesztéséhez módosító indítványt nyújt be, amely szerint a Városligetben nem csökkenhet az úgynevezett zöldfelületi mutató. Példaként említette, hogy ha megépítenek egy épületet és alatta egy mélygarázst, akkor körülötte zöldterületeknek kell lenniük.


Kitért arra is, hogy több lebontandó épület, kerítés is van, amelyek helyét vissza kell adni a lakosságnak, emellett meg kell oldani az Állatkerti körút parkolási gondjait is.

 

(MTI)