2022.11.22.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Hang, csend, kép

2022.11.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Kiváltképp az üzleti utak alkalmával a bőrönd is a megjelenés, a stílus része. Egy olyan részlet, ami számít, és az első benyomáshoz is hozzájárul. A megfelelő bőrönd kiválasztása részben a használó férfi egyéni preferenciáitól, stílusától és igényeitől függ, de sok esetben befolyásolja a költségvetés is.
aktívHogyan válaszd ki a legjobb bőröndöt utazáshoz?\r\n
A választáskor tisztában kell lenned azzal, milyen célra, milyen gyakorisággal, milyen járműveken fogod használni a poggyászt, hiszen mindez nemcsak annak méretét, típusát, de az anyagát is befolyásolhatja. Strapabíró, stílusos és praktikus bőröndre van szükséged? A világ vezető bőrönd márkáinak kínálatában biztosan megtalálod az optimális utazótáskát.

A méret igenis számít!

Az egyik első dolog, amit a bőröndökkel kapcsolatban vásárlás előtt át kell gondolni, az a méretezés. Célszerű több különbözőt is beszerezni, így minden helyzethez rugalmasan tudsz alkalmazkodni. A Griff Webshop American Tourister bőröndöket kínál különböző méretben és színben, amelyek nemcsak stílusosak, hanem praktikusak, megbízhatóak is.

Gyakoriak a több darabból álló poggyászkészletek, amelyek nagyon hasznosak, hiszen mindig az aktuális igényeknek megfelelően variálhatod a használatot, az egyforma megjelenésű darabokkal harmonikus lesz az összkép.

Kiindulási alap egy kézipoggyász vagy laptop méretű táska, egy öltönytartó, valamint egy nagyobb bőrönd, amely körülbelül egy heti ruházat és kiegészítők tárolására alkalmas. Népszerűek a gurulós utazótáskák is, amelyek egy-egy hétvégre elegendő ruházatnak biztosítanak elegendő helyet.

Figyelj a minőségre!

Amennyiben a poggyász valószínűleg nagy igénybevételnek lesz kitéve, érdemes olyat keresni, ami igazán tartós és könnyen tisztítható. Egy masszív, kerekekkel ellátott bőrönd jó választás lehet azoknak, akik csomagfeladást terveznek, mivel megkönnyíti a szállítást, és jelentősen csökkenti a sérülések veszélyét.

A könnyű használatot segítik a kihúzható fogantyúk és a beépített kerekek vagy a manapság népszerű, a manőverezést segítő, minden irányban forgó kerekek, a spinnerek.

A legolcsóbb poggyászok szövetből vagy szintetikus anyagokból készülnek, de kaphatók bőrből, kemény polikarbonátból vagy akár fémből készült bőröndök is. A rozsdamentes acélból készült modellek óriási igénybevételt kibírnak, és még évtizedek múlva is újnak tűnnek. Persze az áruk ennek megfelelően borsos, de hogy megéri-e neked, az mérlegelés kérdése.

Mitől férfias egy bőrönd?

A bőröndök általában nem kifejezetten női vagy férfi darabok, bár vannak olyan jellemzőik, amelyektől nőiesnek vagy férfiasnak hatnak. A férfi poggyászok rendszerint masszívak, jellemzően strapabíró, könnyen tisztítható anyagokból készülnek, valamint sötét, férfias színűek. A legtöbb férfi a barna, fekete vagy sötétkék bőröndöket részesíti előnyben, hiszen ezek professzionális képet mutatnak, és mind az alkalmi, mind az üzleti öltözékhez illenek.

Választás előtt gondold át, hogy a bőrönd azonnali szükségletet hivatott-e kielégíteni, vagy inkább egy "befektetési darab" legyen, amely kiállja az idő próbáját.