2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.08.10.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Hallottál már a csepphintáról? Ha még nem, érdemes megismerkedni ezzel a kiváló játékkal, fejlesztőeszközzel, hiszen sok-sok örömet szerezhetsz vele gyermekednek. A csepphintáról való tudnivalókért olvasd el cikkünket!
Csepphintát minden gyerekszobába!
Mi az a csepphinta?

A csepphinta egy textilből készült hinta, melynek csepp formája van: a plafonra, ajtófélfára kell függeszteni, és a célja, hogy a gyerekek mozogjanak vagy pihenjenek benne. Nagyon röviden ennyit lehet elmondani erről a termékről, de ennél azért sokkal többet tud!

Ez a játék akkor az igazi, ha valamilyen kényelmes párna is jár hozzá, a Baby Lion csepphintái pont ilyenek! Ebben a bababoltban számos babajáték is van a babatermékeken kívül, így a picik szobáiba számos fejlesztőeszköz, pihe-puhaság beszerezhető.

A csepphinta is az egyik legnépszerűbb termékük, nyolcféle színben kapható! A nagyon divatos menta és pasztellzöld hinta éppúgy választható, mint a vidám mustársárga. Elbújáshoz, relaxáláshoz, de akár a szoba hangulatának, szépségének növeléséhez is kiváló ez a textiljáték. 3 éves kor felett a gyerkőcök már önállóan is használhatják!

A csepphinta fejlesztő hatása

Aki csepphintát keres otthonra, bizonyára tisztában van azzal, mennyire jó fejlesztő hatása van ennek a terméknek. Mint a hinták általában, a csepphinta is fejleszti a mozgáskoordinációt, az egyensúly-érzékelést. De amiben eltér a hagyományos hintáktól, az az, hogy ezzel körbe-körbe is lehet forogni! Ezt pedig minden gyerek nagyon élvezi, nem is sejtvén, mennyire hasznos ez a tevékenység. Ugyanis az idegrendszeri éréshez és a koncentráció növekedéséhez járul hozzá a forgó mozgás.

Nem véletlen találhatók meg a csepphinták gyógytornászoknál és a mozgásfejlesztő központokban is: hatékony eszközei például az Ayres-terápiának. Ebben az esetben főleg az egyensúly-érzékelés kialakítása a fő cél: a jobb és a bal agyfélteke összehangolt működésére törekszenek.

Ez azonban később az iskolában is fontos lesz az írás elsajátítása idején. A diszgráfia kialakulásának megelőzése érdekében is hasznos tehát, ha van otthon csepphinta!

A csepphinta meg is nyugtat

A csepphinta másik fontos jó tulajdonsága, hogy képes megnyugtatni a belebújó gyereket. Nemcsak kiváló mozgásfejlesztő játék tehát, hanem kis fészek is, ahol jólesik ringatózni egy kicsit.

Ha van hiperaktív gyerek a családban, mindenképp szereltessünk be egy csepphintát, mert itt le tudja vezetni a felesleges energiát. A formája miatt ez a hinta az anyaméhre emlékeztet: milyen jó is volt odabent, teljesen biztonságban érezhettük magunkat! Ugyanezt éli át az a lurkó, aki bebújik a csepphintába. A ringatózás is kellemes emlékeket idéz fel.

Akár egy plüssnyuszival, akár egy könyvvel a kezében megy be a menedékbe a gyermekünk, tudhatjuk, hogy most egy kis nyugalomra vágyik. Kisbabák még szülői felügyelettel hintáztathatók, de a nagyobbakat hagyhatjuk, hadd ringatózzanak önállóan itt!

A csepphinta tehát sok szempontból hasznos eszköz, olyan fejlesztőjáték, amely nélkül a gyerekszoba elképzelhetetlen!