2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2022.08.10.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

Te is szemezel egy kristálycsillárral?Sokan csábulnak el egy-egy hotelben vagy elegáns étteremben járva az elegáns kristálycsillár látványától, és gondolnak fájó szívvel arra, hogy milyen kár, hogy odahaza nem lehet ilyen pazar csillár a sablonos, megszokott csillár helyett.

De ki mondta azt, hogy nem lehet? Éppen ma, amikor már annyira elfogadott minden, amikor bátran keverhetünk stílusokat, emelhetünk be egy-egy stílusjegyet az otthonunkba. Így aztán ha mindig elvarázsol a kristálycsillár látványa, akkor ne vond meg magadtól ezt az örömöt, és szerezd be a saját kristálylámpádat a Prémium bútoráruház webshopjából!

De hova kerüljön az új lámpa?

Ha jól érezzük, akkor nem is kell tovább győzködni, hogy márpedig van létjogosultsága annak, hogy az otthonodban is felbukkanjon ez a fényűző fényforrás, és inkább már csak az a kérdés motoszkál benned, hogy hova is tedd majd, melyik helyiségben illik a legjobban, és egyáltalán, a klasszikus verziót válaszd, vagy a színes kristályok mellett dönts?

Talán nem fog meglepni, de minden lakberendező a jóváhagyását adná, bármelyik helyiség mellett is döntesz. Míg korábban az előcsarnokok és az étkezők kiváltsága volt a kristálycsillárral való világítás, ma már az otthonok legkülönbözőbb pontjain bukkanak fel a kristálycsillárok és a kristálylámpák.

Így aztán oda helyezd el, ahol neked a legjobban tetszene: a hálószoba ágya fölé, a nappaliba a dohányzóasztal fölé, vagy akár a fürdőszobába vagy esetleg az éjjeliszekrényre.

Bármelyik helyiséget is választod, biztosan a szoba ékköve lesz, és teleszórja majd a helyiséget a fényével.

De valóban kristály a kristálycsillár?

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a kristálycsillárok java része nem kristályból, hanem üvegből készül, és anyaguk nagymértékben eltér a kristálypoharak és ablaküvegek anyagától.

A kristály többféle anyag összetételéből készül, amelyet magas hőfokon megolvasztanak, hogy tiszta és makulátlan olvadékot nyerjenek belőle, majd ebből az anyagból formázzák, vágják és polírozzák a kristálycsillárhoz szükséges darabokat.

Jó tudni, hogy minél több ólom-dioxid van a kristályban, annál értékesebb a darab, valamint annál jobban fogja teríteni a fényét a szobában. Így aztán amikor kristálycsillárt vagy kirstálylámpát vásárolsz, érdemes ennek az összetevőnek alaposan utánajárni, hisz így az ára is másabb lesz, illetve a fényleadó ereje is!

Bátran légy fényűző!

Ha azt érzed, hogy talán kicsit túlzás lehet a kristálycsillár egy garzonba, akkor megnyugtatunk: vannak kisebb méretű kristálycsillárok is, sőt nem csak a klasszikus csillárokban érdemes gondolokodni, ma már rengeteg formájú és színű, úgynevezett contemporary, azaz kortárs darabok is kaphatók.

Ne feledd, a te otthonod a te felségterületed, te döntöd el, mit szeretnél ott látni, mi fér bele a számodra kellemes összképbe és mi nem! Ha ilyen szemmel alakítod az otthonodat, a lehető legkomfortosabb birodalmat fogod tudni kialakítani magadnak!