2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.07.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ha nem akarunk a bakancslistánkkal foglalkozni, és egy kültéri kalandba belefogni, akkor ideje elővenni a “papucslistát”! Az otthoni programok lehetnek ugyanolyan érdekesek, főleg akkor, ha meleg van, jég van vagy eső. Egy szimpla otthonülés is lehet izgalmas és pihentető, akár egyedül töltjük azt, akár a párunkkal vagy egy barátunkkal. Ebben a cikkben megosztunk pár ötletet, ami hasznos lehet.
Hétvégi programok, amivel eltölthetjük az időnket
Pénteki lazulás

Amikor csütörtök este befekszünk az ágyba, akkor már tudjuk, hogy alig pár órát kell kibírni a hétvégéig. Ez már önmagában örömmel tölti el az embert, hát még akkor, ha nem is egész nap kell dolgozni.

Pamutlabor Pólónyomda péntek témájú pólóiban nyugodtan el lehet menni munkába, biztosan más is azonnal akar belőlük egyet. A “Péntek az én napom” vagy a “Csak nyugi, péntek van” felirattal ellátott változat tökéletes választás, ha egy kis mosolyt csalnánk a munkatársak arcára. Akár meg is lephetjük őket egy-egy darabbal, ha éppen születésnapot vagy névnapot ünnepelnek, így lehet az egész irodának egy egyenruhája péntekre.

Ha hazaértünk, akkor ideje egy kis rendrakásnak, hogy élvezhessük az egész hétvégét. 1-2 óra alatt patyolat lehet a lakás, onnantól pedig a programoké a főszerep. Egy finom péntek esti vacsora, egy pizza, egy rendelt főétel mellé jöhet egy remek mozi, ami után már csak az alvás következhet.

Szombati események

Ha szerencsések vagyunk, és nem egyedül kell tölteni a hétvégét, akkor van itt pár olyan dolog, amivel el lehet ütni az időt. Egy remek társas például tökéletes megoldást jelenthet, hiszen viszonylag hosszú időre köti le az embert. Amennyiben a párunkkal szeretnénk játszani, aki már unja a társasokat, akkor szóba jöhetnek az extrémebb megoldások, esetleg egy több napos játék, ami egész hétvégére leköt.

Persze szóba jöhetnek a régi klasszikusok, egy kisebb bunker építése, alvás, papírrepülő hajtogatása, attól függően, hogy mire vagyunk fogékonyak. Választhatunk továbbá közös olvasást, egy sorozatmaratont, bármit, aminek örülni lehet és kikapcsolja az embert.

Vasárnapi programok

A hét utolsó napjára jöhet egy főzőcsata. Meg is lehet osztani ebédre és vacsorára, de akár egyszerre is lehet sürögni és forogni a konyhában. Osszuk fel, hogy ki mit csinál: leves, főétel, desszert, majd pedig jöhet a kóstolás és az értékelés. Ezzel nemcsak letudjuk a vasárnapi főzést, hanem jó esetben még másnapra is marad, így vihetünk belőle a munkába.

Ha már egy kicsit jobb az idő, vágyunk a szabad levegőre, akkor egy közös séta, akár egyedül, akár kisállattal, akár a párunkkal, remek levezetése lehet a hétnek. Nem kell hatalmas túrára gondolni, elegendő egy fél óra, hogy egy kicsit feltöltődjön az ember, és összeszedje magát a következő hétre.

Nem kell tehát minden hétvégén megváltani a világot, nyugodtan lehet szórakozni és élvezni az életet. Nem kötelező kimenni sem az utcára, senki sem fog megszólni, ha valaki a négy fal között tölti a hétvégéjét.