2022.06.21.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Új szerzemények a Sisi-kiállításban

2022.06.17.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Újabb értékes műtárgyak a Sisi-kiállításban

2022.06.17.
Móra Ferenc Múzeum

Totemoszlopot helyeznek el a Móra-múzeumnál

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Szombathely
A felújított Savaria Múzeum, Szombathely
Cím: 9700, Szombathely Kisfaludy Sándor utca 9.
Telefonszám: (94) 500-720, (94) 501-948
Nyitva tartás: I.2.-XII.20.: K-V 10-18
2022.06.21.
hír, történelem
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Magyar Nemzeti Múzeum nemrégiben újabb Erzsébet királynéval kapcsolatos tárgyakkal gyarapodott. Müncheni aukción kerültek kalapács alá az uralkodóház személyes tárgyai, melyek közül a királyné arcképét rejtő függő és egy ezüst tükör került magyar közgyűjteménybe.
Sisi tükre
Az értékes műtárgyakat L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója mutatta be a sajtó képviselőinek. Mint mondta, a Magyar Nemzeti Múzeum rendelkezik hazánkban az egyik legnagyobb, Erzsébet királyné életét és személyét megjeleníteni képes gyűjteménnyel. Hazánk első múzeuma nem rejti el új szerzeményeit, hanem büszkén egészíti ki a szombathelyi Sisi – Királyné feketén-fehéren című kiállítást az újonnan vásárolt kincsekkel – tette hozzá.

A három intézmény (Magyar Nemzeti Múzeum, Móra Ferenc Múzeum, Savaria Múzeum) együttműködését dicsérő kiállítás hónapok óta várja a látogatókat. Bízunk benne, hogy az új tárgyak még vonzóbbá és érdekesebbé teszik a kiállítást, amely már eddig is nagy érdeklődésre tartott számot – fogalmazott Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója.
Kapcsolódó kiállítás
Sisi - Királyné feketén-fehéren
2022.03.24. - 2022.08.28.
Királyné feketén-fehéren
70 eredeti műtárgy, köztük Erzsébet királyné személyes tárgyai, műtárgymásolatok és rekonstrukciók, gazdag digitális tartalom, közérthető infógrafikák segítik a látogatókat abban, hogy jobban megismerhessék a magyarok szeretve tisztelt királynéját, Erzsébetet. tovább