2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2022.06.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A befektetési lehetőségek sorából válogathat az, akinek van egy kis félrerakott pénze. Most összeszedtük azt az összesen 6 típust, amit érdemes megfontolnod, ha befektetnél. Van köztük eléggé kockázatos és kevésbé rizikós, így biztos találsz köztük olyat, ami megfelelő számodra. Nézzük is, melyek ezek!
2022 legjobb befektetési lehetőségei 5+1 pontban
1. Az ingatlanbefektetés

Azért vettük előre, mert ez az egyik legelső, ami mindenkinek az eszébe jut. Az egyik legjövedelmezőbb és legstabilabb befektetésnek tartják.

Hátránya, hogy jelentős alaptőkét kíván. Ezt úgy tudod orvosolni, hogy lakáshitelt veszel fel. Bár már nőttek a hitelkamatok, még mindig elég jó feltételekkel lehet nagy összeghez jutni, ha lakáscélról van szó.

Olyan ingatlant vegyél, amit ki tudsz adni, hogy visszahozza a havi törlesztőrészleteket vagy akár még többet is. Így kvázi fizeti magát a hiteled. A kiadhatóság legyen tehát egy fontos szempont a vásárlás során.

2. A legevidensebb befektetési lehetőség: önmagad

Az egyik legjövedelmezőbb befektetési módról beszélünk. Ha költesz magadra, akkor az meg fog térülni. Tanulj valamit, esetleg egy új szakmát, végezz el egy tanfolyamot, vegyél részt gyakorlati oktatáson, stb. Ha tanulsz, azzal több leszel, komolyabb lesz a szakértelmed a területeden, vagy új területet hódíthatsz meg.

Ezzel könnyebb lesz munkát váltanod, vagy gyorsabban fogsz tudni előrehaladni a saját szakterületeden. De így akár könnyebb lesz rávenned magad egy saját vállalkozás indítására is, mely szintén sokkal jövedelmezőbb lehet egy állásnál.

Ugyanilyen fontos befektetés az is, ha a saját egészségedbe fektetsz! Ez fogja ugyanis megalapozni azt, hogy hosszan tartó, egészséges életed legyen. Azaz így tudod növelni az életminőséged, ami nagyon sokat számít!

Egyetlen hátránya ennek, hogy itt mindennek idő kell. Sok időt és kitartást igényel, és csak később fog megtérülni.

3. Fizesd vissza az adósságaidat

Ha vannak korábbi hiteleid, akkor azokat kamatostul kell visszafizetned. Kivéve, ha előtörlesztesz. Ezzel jelentős kiadástól szabadítod meg magad, mert így sok kamatot megspórolhatsz. Ráadásul ha visszafizeted, utána az a havi fix kiadásod már meg is szűnik.

4. Állampapírok

Ha nem szeretsz kockáztatni, akkor ezt neked találták ki. Számos típust találsz, de talán most a magas infláció miatt az inflációkövető típusokat éri meg választani. Így együtt fog nőni vele a kapott kamatod mértéke is.

5. Részvények

Kockázatosnak tűnhet, de csak ha rövid távon gondolkozol. A részvények árai folyamatosan nőnek a stabil, több évtizede működő cégeknél. És akkor még ott vannak az osztalékfizetők is. Biztos megtalálod közülük azt, ami a te igényeidnek is megfelel.

6. Befektetési alapok

Népszerű befektetési mód. Neked nincs dolgod a pénzed ide-oda pakolásával, elvégzik helyetted az alapnál. Megfelelő hozammal kecsegtet, sok részvénybe és akár ingatlanokba is fektetnek egyszerre, így diverzifikált is.

Bármelyiket is válaszd, kezdj bele mielőbb, ne csak ülj a pénzeden, mert szép lassan el fogja veszíteni az értékét!