2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.05.16.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Gyermekünknek már az első percektől kezdve igyekszünk minden szempontból a lehető legtöbbet nyújtani. Ez ugyanúgy igaz a bőrápolás kérdéseire is. A fürdetés különösen fontos, hiszen nem mindegy, hogy az érzékeny bababőr milyen anyagokkal találkozik elsőként.
Természetes gondoskodás egészen a kezdetektől
A kicsik különleges ápolást igényelnek, gondoskodjunk róluk megfelelően már a legelső pancsolástól kezdve!

Bőrápolás természetesen, kíméletesen, biztonságosan

A baba bőrének gondos ápolása rendkívül lényeges, hiszen sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezáltal védtelenebb is a fertőzésekkel vagy a különböző káros anyagokkal szemben.

Érdemes már a kezdetekkor kifejezetten babák számára fejlesztett biokozmetikumokat alkalmazni, melyek természetesek és mentesek a tenzidektől. Ajánlott például a BIOLA Webshop babafürdetője, mely gyengéd tisztítást tesz lehetővé, mindezt természetes komponensekkel. Bőrtápláló, sőt, hajképződést segítő összetevők is megtalálhatók benne. A picik esetében nagyon fontos, hogy a friss, tiszta bőrérzetet natúr hatóanyagok révén érjük el. A gyógynövények erejével az érzékeny bőr kíméletes tisztítása gyerekjáték.

A baba fürdetésénél oda kell figyelni a víz hőmérsékletére is, ehhez alkalmazhatunk vízhőmérőt. Elkerülhető a megfázás, ha fürdés közben csak egy kis mennyiségű vizet locsolunk a hátára, vállára. Kizárólag babafürdetőt használjunk, amely kíméletes a bőr számára. A fürdetést követően célszerű egyből a száradás után baba testápolót is használni, ehhez nyújt segítséget a Calendula & Nigella baba testápoló.

A testápoló mellett bőrnyugtató popsikrém alkalmazása is javasolt. A bőrkiütések elkerüléséhez lehetőleg illatmentes pelenkát használjunk, a cserénél pedig nedves törlőkendővel tisztíthatjuk meg az adott területet. A popsikrém természetes összetevőket tartalmazzon, melyek táplálják, nyugtatják a folyamatosan igénybe vett területet.

Biokozmetikumok kifejezetten babáknak

Előfordulhat, hogy nem ismerjük a termékek csomagolásán feltüntetett hatóanyagokat, ilyen esetben a legbiztosabb, ha kizárólag babáknak ajánlott biokozmetikumokat választunk. Ezek a termékek nem tartalmaznak drasztikus bőrszárító tenzideket, valamint mentesek az allergizáló segédanyagoktól. A natúr készítmények gyógynövény-kivonatokban gazdagok, melyek a természet erejével képesek védeni és táplálni a bőrt.

A bababőr megfelelő ápolása, rendszeres gondozása magába foglalja a kíméletes fürdetést, a testápolózást, a popsikrém alkalmazását, ugyanakkor bevethetünk koszmóképződés esetén egy nagyszerű bio terméket, a Bio jojobás baba fürdőeszenciát is.

A legjobb természetes babaápoló készítmények

Ajánlott gyógynövényes készítmény például a BIOLA Calendula babafürdető, amely kíméletesen tisztít, segíti a bőrregenerációt, valamint gazdag bőrtápláló komponensekben. Az orvosi zsálya illóolaja közreműködik az ideális bőrhigiénia fenntartásában, ezzel pedig a koszmó képződését is csökkenti.

Egy másik bio kozmetikum a BIOLA levendulás babafürdetője, mely támogatja a hajképződést, gyógynövény-kivonatai révén pedig ápolja, és hatékonyan tisztítja a bőrt, a pihentető, megnyugtató aromaterápiás hatása mellett.

Használjunk természetes fürdetőket, hogy a baba bőre bársonyos és egészséges maradhasson!