2022.04.25.
Magyar Nemzeti Múzeum

2022-ben ismét Múzeumok Majálisa

2021.10.11.
Magyar Nemzeti Múzeum

A Nagyvezér aranya

2022.06.21.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Új szerzemények a Sisi-kiállításban

2022.06.17.
Móra Ferenc Múzeum

Totemoszlopot helyeznek el a Móra-múzeumnál

2022.06.17.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Újabb értékes műtárgyak a Sisi-kiállításban

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2022.04.25.
hír, Múzeumok Majálisa, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Végre nem az online térben, hanem a megszokott és kedvelt Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban a Múzeumok Majálisát! Az Icom felhívása értelmében a Múzeumok Nemzetközi Napjának 2022. évi témája a „The Power of Museums”.
Múzeumok Majálisa, 2016. május 21-21., Múzeumkert
A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben, e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnénk kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek.

Ebben a szellemben újítottuk meg a program teljes arculatát és a fiatalok megszólítása a célunk. A mostani design megjelenésében jelentősen eltér a korábbi években megszokott kicsi sátras megoldástól. Egy nagy közös teret építünk a kertben, és ott kap helyet minden bemutatkozni vágyó résztvevő.

A megújulás jegyében a megálmodott nagyméretű sátor belső felületeire kerülnek fel azoknak a tárgyaknak a reprodukciói, melyeket a résztvevők küldnek be a szervezőknek, és ezekhez figyelemfelkeltő, olvasmányos történeteket is várunk.

Ebben a közösségi térben lehet találkozókat szervezni, itt lesz a bemutatkozó intézmények bázisa. Közvetlenül mellette lesz a nagyszínpad – amely szombaton a szakmai nap, vasárnap pedig az egyes múzeumok bemutatkozásának ad otthont. A rendezvény ideje alatt a friss, fiatalos szemléletmódot szem előtt tartva kulturális programokra is várjuk az érdeklődőket.

TEMATIKA

„The Power of Museums” – A globális világjárvány árnyéka fokozatosan halványul, és a múzeumoknak szerte a világon új utakat kell találniuk ebben az új korszakban. A korszerű technológia, a fenntarthatóság és a tudásközvetítés modernizációja tárgykörében várjuk, hogy kerekasztal-beszélgetésekre nevezzenek a résztvevők.

A szombatra meghívott neves nemzetközi szakemberek ezen hívószavak mentén készítik el prezentációikat. A vasárnapi program a múzeumok bemutatkozása jegyében telik – minden résztvevő saját fantáziája és elgondolása szerint tud felkészülni erre a szereplésre.