2022.04.25.
Magyar Nemzeti Múzeum

2022-ben ismét Múzeumok Majálisa

2023.03.20.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Megjelent a Korok, kultúrák, lelőhelyek tanulmánykötete

2023.03.20.
Kanizsai Dorottya Múzeum

Játék, interakció és reflexió a mohácsi múzeumban

2023.03.20.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Highlights of Hungary-jelölt a Skanzen

2023.03.15.
Székely Nemzeti Múzeum

Novemberben nyit a Székely Nemzeti Múzeum

2023.03.15.
Ferenczy Múzeumi Centrum - Szentendrei Képtár

Kincseket rejtettek a bolygatatlan avar kori sírok

2023.03.15.
Magyar Néprajzi Társaság, Néprajzi Múzeum

Elhunyt Novák László Ferenc néprajzkutató

2023.03.09.
Déri Múzeum

Ötezer éve pattantunk lóra?

2023.03.09.
Bocskai István Múzeum

Szenzációs retró kiállítás nyílik a FÓRUM-ban

2023.03.09.
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

Sajtótájékoztató a MODEM és az SZTE BTK egyetemi együttműködéséről

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2022.04.25.
hír, Múzeumok Majálisa, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Végre nem az online térben, hanem a megszokott és kedvelt Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban a Múzeumok Majálisát! Az Icom felhívása értelmében a Múzeumok Nemzetközi Napjának 2022. évi témája a „The Power of Museums”.
Múzeumok Majálisa, 2016. május 21-21., Múzeumkert
A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben, e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnénk kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek.

Ebben a szellemben újítottuk meg a program teljes arculatát és a fiatalok megszólítása a célunk. A mostani design megjelenésében jelentősen eltér a korábbi években megszokott kicsi sátras megoldástól. Egy nagy közös teret építünk a kertben, és ott kap helyet minden bemutatkozni vágyó résztvevő.

A megújulás jegyében a megálmodott nagyméretű sátor belső felületeire kerülnek fel azoknak a tárgyaknak a reprodukciói, melyeket a résztvevők küldnek be a szervezőknek, és ezekhez figyelemfelkeltő, olvasmányos történeteket is várunk.

Ebben a közösségi térben lehet találkozókat szervezni, itt lesz a bemutatkozó intézmények bázisa. Közvetlenül mellette lesz a nagyszínpad – amely szombaton a szakmai nap, vasárnap pedig az egyes múzeumok bemutatkozásának ad otthont. A rendezvény ideje alatt a friss, fiatalos szemléletmódot szem előtt tartva kulturális programokra is várjuk az érdeklődőket.

TEMATIKA

„The Power of Museums” – A globális világjárvány árnyéka fokozatosan halványul, és a múzeumoknak szerte a világon új utakat kell találniuk ebben az új korszakban. A korszerű technológia, a fenntarthatóság és a tudásközvetítés modernizációja tárgykörében várjuk, hogy kerekasztal-beszélgetésekre nevezzenek a résztvevők.

A szombatra meghívott neves nemzetközi szakemberek ezen hívószavak mentén készítik el prezentációikat. A vasárnapi program a múzeumok bemutatkozása jegyében telik – minden résztvevő saját fantáziája és elgondolása szerint tud felkészülni erre a szereplésre.