2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2022.04.25.
hír, Múzeumok Majálisa, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Végre nem az online térben, hanem a megszokott és kedvelt Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban a Múzeumok Majálisát! Az Icom felhívása értelmében a Múzeumok Nemzetközi Napjának 2022. évi témája a „The Power of Museums”.
Múzeumok Majálisa, 2016. május 21-21., Múzeumkert
A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben, e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnénk kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek.

Ebben a szellemben újítottuk meg a program teljes arculatát és a fiatalok megszólítása a célunk. A mostani design megjelenésében jelentősen eltér a korábbi években megszokott kicsi sátras megoldástól. Egy nagy közös teret építünk a kertben, és ott kap helyet minden bemutatkozni vágyó résztvevő.

A megújulás jegyében a megálmodott nagyméretű sátor belső felületeire kerülnek fel azoknak a tárgyaknak a reprodukciói, melyeket a résztvevők küldnek be a szervezőknek, és ezekhez figyelemfelkeltő, olvasmányos történeteket is várunk.

Ebben a közösségi térben lehet találkozókat szervezni, itt lesz a bemutatkozó intézmények bázisa. Közvetlenül mellette lesz a nagyszínpad – amely szombaton a szakmai nap, vasárnap pedig az egyes múzeumok bemutatkozásának ad otthont. A rendezvény ideje alatt a friss, fiatalos szemléletmódot szem előtt tartva kulturális programokra is várjuk az érdeklődőket.

TEMATIKA

„The Power of Museums” – A globális világjárvány árnyéka fokozatosan halványul, és a múzeumoknak szerte a világon új utakat kell találniuk ebben az új korszakban. A korszerű technológia, a fenntarthatóság és a tudásközvetítés modernizációja tárgykörében várjuk, hogy kerekasztal-beszélgetésekre nevezzenek a résztvevők.

A szombatra meghívott neves nemzetközi szakemberek ezen hívószavak mentén készítik el prezentációikat. A vasárnapi program a múzeumok bemutatkozása jegyében telik – minden résztvevő saját fantáziája és elgondolása szerint tud felkészülni erre a szereplésre.