2020.06.03.
Déri Múzeum

Sopron, a leghűségesebb város

2020.06.03.
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Rippl-Rónai Múzeum

Az öreg, korhadó fák lakója: a gyászcincér

2020.06.03.
Janus Pannonius Múzeum

Díjnyertes pécsi hárfák

2020.06.02.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

A családfa árnyékában heverészik a Batthyány-ős

2020.06.02.
Déri Múzeum

Szecessziós szépségek

2020.06.02.
Janus Pannonius Múzeum

Parancsol egy piócát...?

Evangélikus Országos Múzeum - Budapest
Cím: 1052, Budapest Deák Ferenc tér 4.
Telefonszám: (20) 824-3864
Nyitva tartás: K-V 10-18
A program már nem tekinthető meg.
2019.04.24. 17:00
könyvbemutató, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A programon való részvétel ingyenes.
Bartha Ákos Bajcsy-Zsilinszky Endre: Életút és utóélet c. könyvét Szarka László történész (MTA BTK TTI) mutatja be melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

„Azt hiszem, MOST véget ért egy korszak a magyar történetírásban. Bartha Ákos kollégám éveken keresztül kutatott, rendszerezett, írt. Hiába dobáltuk csokipapírral az irodában meg ordibáltunk ocsmányságokat a feje felett, ő csak ákososan összeráncolta a szemöldökét és csóválta a fejét, aztán megint írt; aztán garázsbejárót betonozott, aztán megint írt. Gyorsan elszaladt a második gyerekhez a szülőszobára, és utána is írt, esetleg kiment Kispest-meccsre, de akkor is hősén gondolkodott. És meglett.

Sokszáz oldalas életrajz Bajcsy-Zsilinszky Endréről, a 20. századi magyar történelem egyik leginkább misztifikált politikusáról. Környezet, pályakép, utóélet és emlékezet.

Ráadásul egy könyv, ami krumplicipeléssel indít, eleve csak nagyszerű lehet!” (Ablonczy Balázs történész facebook-bejegyzése a könyvről)

Kerekasztal-beszélgetés
Bartha Ákos (történész, MTA BTK TTI), Szarka László (történész, MTA BTK TTI), Ablonczy Balázs (történész, MTA BTK TTI). Moderátor: Kertész Botond (történész, EOM)
Bartók Béla Mikrokozmoszából Kertész Dóra játszik.

Az kötött program végén lehetőség nyílik az Evangélikus Országos Gyűjtemény Podmaniczky-Degenfeld Könyvtárának megtekintésére.